header_jongeren_10

Ervaringsverhalen van kinderen en jongeren over hun ervaren gender en van ouders van deze kinderen en jongeren. Voor boeken en films kijk op onze pagina ‘Media kinderen en jongeren‘. Wil je je verhaal delen, stuur het dan aan redactie@transvisie.nl .

Trans jongens

‘Ik heb geluk met het tijdperk waarin ik leef’

My Journey Through Genders, a short Documentary (Nederlands)

Patrick (17) vertelt op Youtube zijn verhaal als transgender jongen

Transgender jongere Jim (18) geeft voorlichting over gender en homoseksualiteit

Bij Jim op school moesten ze zelf heft hoofdstuk over homoseksualiteit maar doorlezen en over transgender mensen werd helemaal niets verteld. Nu geeft hij zelf voorlichting. Lees het artikel.

Ouders vertellen het verhaal van hun 6-jarige transgender zoon

Twee ouders hebben een hartverwarmende video gemaakt over hun 6-jarige transgender zoon Ryland. Zie het filmpje op youtube.

Verhaal van Laurens

Op youtube is dit persoonlijke verhaal van de 19 jarige Laurens te vinden.

De transketeers

Facebookpagina van drie jonge transgenders met daarop regelmatig nieuwe filmpjes naar aanleiding van vragen die op deze facebookpagina worden gesteld.

Het verhaal van een Amerikaanse transgender jongen

Zie zijn filmpje op youtube.

Mogen zijn wie je bent

Het verhaal van Noah, door Britt zijn moeder in de presentatie mogen zijn wie je bent. Waar doe je goed aan als ouders? Moet je zoals de psychologen zeggen terughoudend omgaan met de wensen van je kind en je kind daardoor niet gelukkig zien, of moet je je hart volgen. Lees de zoektocht van de ouders van Noah en de presentatie die Brit hierover heeft gehouden.

Haar kind bleek transgender

Australische moeder Renée Fabish maakte een waanzinnige video over haar kind Milla. Zie het artikel op hln.be. De video is te zien op YouTube

Van twijfel naar zekerheid -Mees-

Op mijn dertiende bedacht ik voor het eerst dat ik misschien wel transgender kon zijn. Toch kwam ik pas toen ik bijna achttien was uit de kast. Ik heb namelijk erg lang getwijfeld over mijn geslacht. Ik wist niet veel over transgender mensen. Op school werd er niets over verteld. En alles in de media ging over transgender kinderen die al vanaf een heel jonge leeftijd wisten dat ze een ander geslacht hadden dan die hen bij hun geboorte was gegeven. Dan kon ik toch niet transgender zijn? Dit veranderde toen ik een programma op TV zag. Hierop was een transgender jongen van mijn leeftijd te zien. Via sociale media kwam ik in contact met mensen die zich net zoals ik voelden. Hierdoor werd bevestigd dat ik inderdaad ook pas op latere leeftijd erachter kon komen dat ik een jongen ben. Ondertussen is er al zeker wat veranderd en is het beeld dat de media schetst over transgender mensen veel meer divers. Er was iets dat ik eigenlijk veel eerder had moeten horen. Cisgender mensen twijfelen meestal niet over hun geslacht. Dus als je hier wel vraagtekens bij zet, is er bijna altijd wel iets aan de hand. Misschien ben je transgender, of misschien ben je alleen maar geïnteresseerd. Wat het uiteindelijk ook blijkt te zijn, je zal van grote waarde zijn voor de trans-community. Mijn advies is dus, doe hier zeker wat mee!

Trans meisjes

Sanne (7) is geboren als Sander

De 7-jarige Sanne is geboren als jongen, maar voelt zich een meisje. Dat begin vrij onschuldig in de poppenhoek met jurkjes, maar uiteindelijk wilde Sanne ook op andere plekken als meisje door het leven. Zie de video bij het AD.

Het leven van Ernesta, een transgender meisje

Een prachtig tweeluik over het leven van Ernesta. Je volgt haar op twee momenten in haar leven waarbij alles besproken kan worden. Deel 1 en deel 2. Ernesta heeft ook in de Sam Sam gestaan: Ernesta: ‘ik ben wie ik ben’

Don’t give up / To be a girl / the facts of trangender kids

Drie mooi kleine animaties gemaakt door de moeder van een transgender kind. Don’give up en de andere filmpjes.

Coming-out op school

Twee mooie verhalen over de coming-out op school:

Valentijn, te gast bij ‘Nooit meer slapen’

Valentijn de Hingh wordt geïnterviewd in het programma ‘Nooit meer slapen’ over haar jeugd als transgender kind en over genderneutraliteit.

Transallemaal

Verslag over diagnose van kind bij het Amsterdam UMC (voorheen VUmc)

Ouders vertellen hun ervaringen over de diagnosestelling van hun kind bij het Amsterdam UMC

Zichzelf zijn

Een jonge paradijsvogel met initiatief die zichzelf durft te zijn, zie het artikel.

Moeder geeft tips hoe om te gaan met een lhbt+kind

Heb je een gendercreatief of lhbt+kind? Deze moeder (FreedHearts Susan Cottrell), moeder van vijf kinderen waarvan er twee aangeven genderqueer te zijn, geeft persoonlijke tips hoe je je kind kunt steunen. Zie de website van The Advocate magazine.

Mika is beide, meisje en jongen

Patrick vertelt zijn verhaal.

De Zweedse overheid streeft naar onderwijs zonder de typische genderrollen waarin jongens en meisjes gelijke mogelijkheden krijgen om hun interesses te ontwikkelen. In het verlengde daarvan hier het verhaal van een moeder over haar kind Mika, dat zowel meisje als jongen is.

Genderneutraal
Empty tab. Edit page to add content here.