Ervaringsverhalen van kinderen en ouders van kinderen

Ervaringsverhalen van kinderen over hun ervaren gender en van ouders van deze kinderen . Voor boeken en films kijk op onze pagina ‘Media genderkinderen en – jongeren‘. Wil je je verhaal delen, stuur het dan aan redactie@transvisie.nl .

Ouders vertellen het verhaal van hun 6-jarige transgender zoon

Twee ouders hebben een hartverwarmende video gemaakt over hun 6-jarige transgender zoon Ryland. Zie het filmpje op youtube.

Het leven van Ernesta, een transgender meisje

Een prachtig tweeluik over het leven van Ernesta. Je volgt haar op twee momenten in haar leven waarbij alles besproken kan worden. Deel 1 en deel 2.

Jongetje van tien richt drag club op voor kinderen

Een jonge paradijsvogel met initiatief die zichzelf durft te zijn, zie het artikel.

Moeder geeft tips hoe om te gaan met een lhbt+kind

Heb je een gendercreatief of lhbt+kind? Deze moeder (FreedHearts Susan Cottrell) geeft persoonlijke tips hoe je je kind kunt steunen. Zie de tips op de website van The Advocate magazine.

Twee mooie verhalen over de coming-out op school

Twee mooie verhalen over de coming-out op school:

Het verhaal van een Amerikaanse transjongen

Zie zijn filmpje op youtube.

Mika is beide een meisje en een jongen

De Zweedse overheid streeft naar onderwijs zonder de typische genderrollen waarin jongens en meisjes gelijke mogelijkheden krijgen om hun interesses te ontwikkelen. In het verlengde daarvan hier het verhaal van een moeder over haar kind Mika, die zowel meisje als jongen is.

Mogen zijn wie je bent

Het verhaal van Noah, door Mama Britt in een presentatie mogen zijn wie je bent. Waar doe je goed aan als ouders? Moet je zoals de psychologen zeggen terughoudend omgaan met de wensen van je kind en je kind daardoor niet gelukkig zien, of moet je je hart volgen. Lees de zoektocht van de ouders van Noah en de presentatie die mama Brit hierover heeft gehouden.

mogenzijnwiejebent-berdache-

Don’t give up / To be a girl / the facts of trangender kids

Drie mooi kleine animaties gemaakt door de moeder van een transgenderkind. Don’give up en de andere filmpjes.

Haar kind bleek transgender

Australische moeder Renée Fabish maakte een waanzinnige video over haar kind Milla. Zie het artikel op hln.be. De video is nu te zien op YouTube

Transgenderkinderen vertellen hun verhaal

In het jeugdtijdschrift SamSam vertellen een aantal kinderen hun verhaal. Deze verhalen staan met fotoreportage op de volgende twee websites: Ernesta: ‘ik ben wie ik ben’ en genderkinderen: Noé, Dees, Bas, Mail en Ies.

Ervaringsverhalen van jongeren

Ervaringsverhalen van jongeren over hun ervaren gender. Voor boeken en films kijk op onze pagina ‘Media genderkinderen en – jongeren‘. Wil je je verhaal delen, stuur het dan naar redactie@transvisie.nl.

Van twijfel naar zekerheid -Mees-

Op mijn dertiende bedacht ik voor het eerst dat ik misschien wel transgender kon zijn. Toch kwam ik pas toen ik bijna achttien was uit de kast. Ik heb namelijk erg lang getwijfeld over mijn geslacht.Ik wist niet veel over transgender mensen. Op school werd er niets over verteld. En alles in de media ging over transgender kinderen die al vanaf een heel jonge leeftijd wisten dat ze een ander geslacht hadden dan die hen bij hun geboorte was gegeven. Dan kon ik toch niet transgender zijn? Dit veranderde toen ik een programma op TV zag. Hierop was een transgender jongen van mijn leeftijd te zien. Via sociale media kwam ik in contact met mensen die zich net zoals mij voelden. Hierdoor werd bevestigd dat ik inderdaad ook pas op latere leeftijd erachter kon komen dat ik een jongen ben. Ondertussen is er al zeker wat veranderd en is het beeld dat de media schetst over transgender mensen veel meer divers. Er was iets dat ik eigenlijk veel eerder had moeten horen. Cisgender mensen twijfelen meestal niet over hun geslacht. Dus als je hier wel vraagtekens bij zet, is er bijna altijd wel iets aan de hand. Misschien ben je transgender, of misschien ben je alleen maar geïnteresseerd. Wat het uiteindelijk ook blijkt te zijn, je zal van grote waarde zijn voor de trans-community. Mijn advies is dus, doe hier zeker wat mee!

De transketeers

Facebookpagina van drie jonge transgenders met daarop regelmatig nieuwe filmpjes naar aanleiding van vragen die op deze facebookpagina worden gesteld.

Een persoonlijk verhaal van een jongere

Op youtube is dit persoonlijke verhaal van de 19 jarige Laurens te vinden.

Valentijn, te gast bij Nooit meer slapen, vertelt over haar jeugd en genderneutraliteit

Valentijn de Hingh wordt geïnterviewd in het Programma Nooit meer slapen over haar jeugd en over genderneutraliteit.