header_jongeren_02

Heb je het gevoel dat je meer man bent dan vrouw, dan kun je terecht bij één van onze mannengroepen. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan. Ook kun je informatie krijgen over wat een transitie van vrouw naar man inhoudt.

Op meerdere plaatsen in Nederland organiseert Transvisie gespreksgroepen waar transgender mannen terecht kunnen: in Utrecht (mannengroep Utrecht en Jongvolwassenengroep), in Groningen (genderhome Groningen), in Enschede (Transgendercafé Enschede) en in Bergen op Zoom (BrabantseWalgroep). De informatie over deze groepen staat onder de betreffende groep. De informatie over de Mannengroep Utrecht staat hieronder. Achtergrondinformatie over transgender zijn en de transitie is te vinden op onze ‘Transitie‘.

Mannengroep Utrecht

De Mannengroep Utrecht is er voor alle vrouw-naar-man transgenders. De mannen die de groep bezoeken zitten in verschillende stadia van omgaan met hun genderdysforie. Er komen mannen die korter of langer rondlopen met een gevoel van twijfel over hun identiteit en die willen onderzoeken wat de juiste weg voor hun is. Er komen mannen die niet twijfelen en al sinds lange tijd weten dat zij de mannelijke identiteit hebben. Er komen mannen die ergens in het traject van hun transitie zitten en behandeld worden door een genderteam en er komen mannen die hun transitie al lang en breed achter de rug hebben.

Programma

In de Mannengroep worden groepsgesprekken met een al dan niet vooraf aangekondigd thema afgewisseld met gastsprekers, bijv. een plastisch chirurg of psycholoog.

Zelfhulpgroep

Deze groep is een zelfhulpgroep waar je vrouw-naar-man transgenders ontmoet en spreekt. De groep wordt begeleid door ervaringsdeskundige begeleiders op vrijwillige basis. De groep is in principe open. Welkom is iedereen voor wie deze groep is bedoeld. Partners, een familielid of vriend/in zijn ook welkom bij de groep. Zelfontplooiing en veiligheid staan centraal.

Mannen Homogroep

De Mannen Homogroep is er voor transgender mannen die zich aangetrokken voelen tot mannen en dus homo- of biseksueel zijn. Transgenderzijn heeft niets te maken met seksuele voorkeur. Transgender mannen kunnen hetero-, homo-, bi- of aseksueel zijn, net als iedereen. Bij de Mannen Homogroep praten de deelnemers met elkaar aan de hand van verschillende thema’s. Daarnaast is er tijd om met andere mannen ervaringen uit te wisselen of gewoon een praatje te maken. De Mannen Homogroep wordt incidenteel georganiseerd, er is geen reguliere groep. Stuur een e-mail naar de mannengroep Utrecht voor meer informatie of opgave.

Mannen Veteranengroep

Voor mannen die het proces van de transitie al een aantal jaren achter zich hebben, wordt er incidenteel (geen vaste groep) een Mannen Veteranengroep georganiseerd. In deze groep wordt met elkaar gesproken over allerlei onderwerpen, zoals partners, omgaan met collega’s, wat is een man, hoe ga je om met je verleden, etc.? De Mannen Veteranengroep wordt incidenteel georganiseerd er is geen reguliere groep. Stuur een e-mail naar de mannengroep Utrecht voor meer informatie of opgave.

Gegevens

Regio heel Nederland
Toelating open groep voor mensen uit de doelgroep. Aanmelden niet verplicht
Doelgroep Transgender mannen vanaf 18 jaar
Plaats Niasstraat 1, 3531 WR Utrecht. De ingang zit op de hoek met de Vleutense weg
Wanneer  4e zaterdag van de maand
Duur Inloop: 14 – 15.00 uur
Thema: 15 – 17.00 uur met een pauze. Als je voor het eerst komt, is het fijn als je er voor 14.30 uur bent, zodat je een gesprek kunt hebben met een van de vrijwilligers.
Parkeren in de omgeving (betaald)
Begeleiders  Carl, Sander, Per, e.a.
E-mail mannengroep@transvisie.nl
Telefoon Transvisie 030 410 02 03

 

Agenda