header_jongeren_02

Heb je het gevoel dat je meer man bent dan vrouw, dan kun je terecht bij één van onze mannengroepen. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan. Ook kun je informatie krijgen over wat een transitie van vrouw naar man inhoudt. Zelfontplooiing en veiligheid staan centraal.

Op meerdere plaatsen in Nederland organiseert Transvisie gespreksgroepen waar transgender mannen terecht kunnen: in Utrecht (mannengroep Utrecht en Jongvolwassenengroep), in Groningen (genderhome Groningen), in Enschede (Transgendercafé Enschede) en in Bergen op Zoom (BrabantseWalgroep). De informatie over deze groepen staat op de betreffende groepspagina. De informatie over de Mannengroep Utrecht staat hieronder. Achtergrondinformatie over transgender zijn en transitie is te vinden op onze ‘Transitie‘.

Mannengroep Utrecht

De Mannengroep Utrecht is er voor alle vrouw-naar-man transgender mensen. De mannen die de groep bezoeken zitten in verschillende stadia van omgaan met hun genderidentiteit. Er komen mannen die korter of langer rondlopen met een gevoel van twijfel over hun identiteit en die willen onderzoeken wat de juiste weg voor hun is. Er komen mannen die niet twijfelen en al sinds lange tijd weten dat zij de mannelijke identiteit hebben. Er komen mannen die ergens in het traject van hun transitie zitten en behandeld worden door een genderteam en er komen mannen die hun transitie al lang en breed achter de rug hebben. Als gevolg van Corona worden tijdelijk de bijeenkomsten anders georganiseerd. Kijk in de agenda of informeer bij de groep.

Programma

In de bijeenkomsten worden groepsgesprekken met een al dan niet vooraf aangekondigd thema afgewisseld met gastsprekers, bijv. een plastisch chirurg of psycholoog.

Begeleiding en toegang

De groep wordt begeleid door ervaringsdeskundige, vrijwillige begeleiders. De groep is open, welkom is iedereen voor wie deze groep is bedoeld. De partner, een familielid of vriend/in is ook welkom bij de groep (tenzij de groep te groot wordt).

Homogroep

De Homogroep is er voor transgender mannen die zich aangetrokken voelen tot mannen en dus homo- of biseksueel zijn. Transgenderzijn heeft niets te maken met seksuele voorkeur. Transgender mannen kunnen hetero-, homo-, bi- of aseksueel zijn, net als iedereen. Bij de Homogroep praten de deelnemers met elkaar aan de hand van verschillende thema’s. Daarnaast is er tijd om met andere mannen ervaringen uit te wisselen of gewoon een praatje te maken. De homogroep komt voorlopig in juli, augustus, september en oktober bij elkaar. De bijeenkomsten hebben hebben steeds een ander thema. Het thema komt voort uit onderwerpen die de deelnemers zelf aandragen. Als gevolg van Corona worden tijdelijk de bijeenkomsten anders georganiseerd. Kijk in de agenda of informeer bij de groep.

Veteranengroep

Voor mannen die het proces van de transitie al een aantal jaren achter zich hebben, wordt er incidenteel (geen vaste groep) een Veteranengroep georganiseerd. In deze groep wordt met elkaar gesproken over allerlei onderwerpen, zoals partners, omgaan met collega’s, wat is een man, hoe ga je om met je verleden, etc.? De Veteranengroep wordt incidenteel georganiseerd er is geen reguliere groep. Stuur een e-mail naar de Mannengroep Utrecht voor meer informatie of opgave.

Gegevens

MANNENGROEP
Regio heel Nederland
Wie opengroep voor transgender mannen vanaf 18 jaar
Plaats Niasstraat 1, 3531 WR Utrecht. De ingang zit op de hoek van de Vleutense weg
Wanneer  4e zaterdag van de maand
Duur 15.00 – 19.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur, thema van 15.00 – 17.00 uur
Parkeren in de omgeving (betaald)
Begeleiders  Carl, Sander, Per, Ian, e.a.
E-mail mannengroep@transvisie.nl
Algemeen nummer Transvisie zie  contactgegevens

 

HOMOGROEP
Regio heel Nederland
Wie  open groep, voor transgender mannen vanaf 18 jaar die homo of bi zijn
Plaats Via Zoom
Wanneer  1e zaterdag van de maand juli, augustus, september en oktober
Duur 15.00 – 16.30 uur, uitloop tot 17.00 uur
Begeleiders  Martijn, Ian
E-mail mannengroep@transvisie.nl
Algemeen nummer Transvisie zie contactgegevens

 

Agenda