header_jongeren_07

Ben je trans man, trans vrouw, genderqueer, non binair of misschien nog volop op zoek? De Jongvolwassenengroep is bedoeld voor elke jongvolwassene die op de een of andere manier met de eigen genderidentiteit bezig is en op zoek is naar andere jongvolwassenen die hetzelfde meemaken. In welk stadium van je zoektocht je je momenteel bevindt, maakt niet uit. Ook niet of je in behandeling bent (geweest) bij een behandelaar of dat nog van plan bent. Als richtlijn hanteren we wel een leeftijd tussen 18 en 30 jaar. Het is een open groep, dat wil zeggen dat iedereen welkom is, die tot de doelgroep behoort. Bij twijfel kun je ons altijd een mailtje sturen.

Wat kun je verwachten?

Belangrijk aan de groep is dat iedereen zich veilig voelt. Iedereen dient respectvol met elkaar om te gaan en alles wat besproken wordt tijdens een bijeenkomst moet binnen de groep blijven. Er is geen vraag raar of onderwerp taboe. Ook als je even niets wil zeggen, en liever luistert naar de verhalen en ervaringen van anderen, is daar alle ruimte voor. Samen maken we de groep. Achtergrondinformatie over het transgender zijn of de transitie is te vinden op onze pagina ‘Transitie‘.

Wij organiseren twee soorten bijeenkomsten:

  • In de oneven maanden komen we bij elkaar in de groepsruimte van Transvisie in de Niasstraat om een goed gesprek te voeren over een vooraf bepaald thema. Thema’s die al eens langs zijn geweest zijn: beeldvorming, omgaan met kritiek, de coming out en werk/stage. We wisselen ervaringen uit en luisteren naar elkaars verhaal. In de agenda vind je de thema’s voor de komende bijeenkomsten. Aanmelding is vereist voor de groepsgesprekken, het aantal deelnemers is beperkt tot 30.
  • In de even maanden gaan we met elkaar iets leuks doen, zoals een drankje drinken in een café, een bezoek brengen aan een bezienswaardigheid ergens in het land, een strandwandeling. Locatie en tijd kunnen afwijken van de oneven maanden. Houd de website in de gaten of meld je aan voor de mailinglijst. Aanmelding is niet verplicht voor deze uitjes, er is ook geen beperking van het aantal deelnemers.

We vragen de groep regelmatig ideeën voor thema’s of uitjes, dus we bepalen het programma samen met elkaar.

Als gevolg van Corona worden tijdelijk de bijeenkomsten anders georganiseerd. Kijk in de agenda of informeer bij de groep.

Wie kun je verwachten?

Gemiddeld genomen zijn we met twintig tot dertig mensen. De groep heeft een wisselende samenstelling. Sommige mensen komen één keer kijken, anderen missen geen enkele bijeenkomst. Hierin ben je helemaal vrij. Je hoeft je van te voren niet aan te melden (behalve bij bijzondere activiteiten), dus voor ons blijft het ook altijd een verrassing hoeveel mensen we zullen ontmoeten.

Algemene informatie over de bijeenkomsten

We beginnen om 14:00 uur (tenzij anders vermeld), en de inloop start om 13:30 uur. Vanaf dan ben je dus welkom om rustig kennis te maken of bij te praten met anderen. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 16:30 uur, waarna we afsluiten met een drankje.

De groepsgesprekken zijn altijd gratis. Aan de uitjes kunnen kosten verbonden zijn.

Je kunt je inschrijven door ons een mail te sturen. Als je het fijn vindt om ook via de e-mail op de hoogte te worden gehouden kun je dat melden. We sturen steeds ruim een week voor de bijeenkomst een mail met meer informatie.

Begeleiding

De groep wordt begeleid door een aantal (ervarings-)deskundige, vrijwillige begeleiders.

Aanmelden voor onze mailinglist?

Als je je wilt aanmelden voor onze mailinglijst kun je hier je gegevens invullen.

Gegevens

Regio heel Nederland
Wie open groep voor jongvolwassen transgender mensen van 18 tot 30 jaar
Plaats Niasstraat 1, 3531 WR Utrecht, Ingang zit op de hoek met de Vleutenseweg
Wanneer  2e zaterdag van de maand
Duur 14.00 – 17.00 uur
inloop: 13.30 uur
napraten: tot 18.00 uur (oneven maanden)
Parkeren in Utrecht in de omgeving (betaald)
Begeleiders Anne-Mirthe, Mark, Amy, Isabelle, Jeen, Siem
E-mail jongvolwassenen@transvisie.nl
Algemeen nummer Transvisie  zie contactgegevens

 

Agenda