Heb je het gevoel dat je meer vrouw bent dan man, dan kun je terecht bij onze vrouwengroepen. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan. Ook kun je informatie krijgen over wat een transitie van man naar vrouw inhoudt. Op meerdere plaatsen in Nederland organiseert Transvisie gespreksgroepen waar transvrouwen terecht kunnen: in Utrecht (voorheen in Amsterdam), in Groningen en in Enschede. De informatie over Groningen staat op onze pagina ‘Genderhome Groningen’. De informatie over Enschede staat op onze pagina ‘Transgendercafé Enschede’. De informatie over Utrecht staat hieronder. Achtergrondinformatie onder andere over het medische traject is te vinden op onze pagina ‘Transitie‘. Informatie over films, boeken, folders en links staat op onze pagina ‘Info‘.

Vrouwengroep Utrecht

De Vrouwengroep Utrecht (voorheen Amsterdam) komt maandelijks bij elkaar. Deze groep is voor transvrouwen van alle leeftijden vanaf 18 jaar en in alle fasen van het transitieproces. De Vrouwengroep is een prettige en veilige plek om andere transvrouwen te ontmoeten, van gedachten te wisselen en nieuwe contacten te maken.

Programma

Een bijeenkomst kan bestaan uit een ontmoetingsmiddag, een groepsgesprek, een gastspreker, of een combinatie hiervan. In de bijeenkomsten komen allerlei onderwerpen aan bod, die met transseksualiteit te maken hebben. Er is ook altijd ruimte om gezellig met elkaar samen te zijn, met elkaar ervaringen uit te wisselen en iets te eten en te drinken.

Zelfhulpgroep

Deze groep is een zelfhulpgroep waar je andere transvrouwen ontmoet en spreekt. De groep wordt begeleid door ervaringsdeskundige begeleiders op vrijwillige basis, die veelal een gesprekstraining hebben gevolgd. De groep is in principe open. Welkom is iedereen voor wie deze groep is bedoeld. Zelfontplooiing en veiligheid staan centraal.

Gegevens

Regio Heel Nederland
Toelating Open groep voor mensen uit de doelgroep. Aanmelden niet verplicht
Doelgroep Transgender vrouwen vanaf 18 jaar
Plaats Niasstraat 1, 3531 WR Utrecht
Let op de ingang zit op de hoek met de Vleutense weg
Wanneer  3e zondag van de maand
Duur 13:00 – 18:00 uur
Parkeren In de directe omgeving (betaald)
Begeleiders Willemijn, Laura en Rachel
E-mail vrouwengroep@transvisie.nl
Telefoon Transvisie 030 410 02 03

 

Agenda