In Cultuur

Nachtegaaltjes gezocht voor Regenboogkoor!

Op zondag 22 april om 16:00 uur is er een Regenboogviering in de Grote Kerk op de Markt in Enschede, georganiseerd door de werkgroep religie & lhbt (bestaande uit o.a. het COC, de ChristenUnie en KCWO) en de PKN-kerk Enschede. Er wordt speciaal voor deze viering een projectkoor opgezet. Iedereen zingt mee! Of je nou homo, hetero, bi, transgender, christen of niet-gelovig bent, iedereen is welkom. Zing je mee? 

Hoe kun je je aanmelden?
Je kunt je aanmelden via dit aanmeldformulierOok als je al eerder hebt aangegeven dat je mee wilt zingen, vragen we je om je gegevens even in te vullen in het aanmeldformulier. 

Wat voor viering wordt het?
Een warme bijeenkomst voor iedereen – ongeacht je geaardheid of gender. Een viering die mensen verbindt en tot nadenken aanzet, zonder oordeel; die breed gedragen wordt door de lhbt-gemeenschap én door kerkgemeenschappen. Een viering waar ook niet-lhbt’ers meer dan welkom zijn. Predikanten zijn Hanneke Siebert (PKN) en Remco Ongersma (Baptisten). 

Wat gaan we zingen?
De viering bestaat uit een mix van wat modernere muziek en opwekkingsliederen. Een paar voorbeelden: Caravan of Love,Opwekking 609 – U bent heilig,Shackles, Mary Mary.

Wie leidt het koor? Welke begeleiding is er?
Dirigent is Edwin Beskers. Het koor wordt begeleid door een pianist. Waar nodig worden orkestbanden gebruikt. 

Wanneer zijn de repetities?
Er zijn zes repetities. Repetities zijn in Enschede op een donderdag- of vrijdagavond (je kunt je beschikbaarheid aangeven in het aanmeldformulier). Repetities starten in de eerste week van maart. Op zaterdag 7 april repeteren we een hele dag. 

Moet ik ervaring hebben?
Ervaring is natuurlijk handig, maar niet per se noodzakelijk. De groep die zich al heeft aangemeld bestaat uit een mix van ervaren en onervaren zangers. Iedereen is dus welkom!

Vragen?
Neem gerust contact op met Mark Melenhorst (mail; 06 – 5495 4484).