In Medisch, nieuws

De uitzending van 19 december j.l bij Zembla over spijt bij iemand die een transitie had ondergaan, kan vragen en onzekere gevoelens bij je oproepen. Mocht dat zo zijn, of mocht je zelf twijfel of spijt voelen, zoek dan contact met een gespecialiseerde psycholoog. In aanvulling daarop kun je eventueel ook naar een lotgenotencontactgroep gaan om er met anderen over te praten.

Bij Transvisie zien we spijt als een heftig en serieus onderwerp zeker voor de mensen die het treft. Wij denken dat mensen een meer open en eerlijke behandelrelatie moeten krijgen met hun behandelaar(s) om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Onze voorzitter heeft vanmorgen voorafgaand aan de uitzending van Zembla een interview gegeven voor radio 1, waarin ze ook op dit onderwerp in gaat. Hier kun je het fragment horen (het viel in het tijdsblok 8.00 – 9.00 na 8.30 uur). Als Transvisie gaan we de komende maand bekijken hoe we meer aandacht kunnen schenken aan dit onderwerp.

Op de site van Zembla staat een interview met Lisa van Ginneken dat is afgenomen voorafgaand aan de uitzending van Zembla.

TNN heeft in samenwerking met Transvisie gereageerd op de uitzending van Zembla. De reactie valt te lezen op de website van TNN.

—————————————–

Hieronder volgen reacties in de andere media:

  • In het NRC staat een recensie van de uitzending te lezen