In nieuws, Transvisie

Vandaag, zaterdag 14 juli, besteedt de Telegraaf in twee artikelen aandacht aan transgender kinderen.  De links naar deze artikelen staan onderaan dit  nieuwsbericht. Deze artikelen zijn het lezen meer dan waard.

Door de enorme toename van het aantal kinderen met gendervragen waarvoor hulp wordt gezocht zijn de wachtlijsten bij het Amsterdam UMC (het vroegere VUMC) extreem lang.
Gelukkig zijn er voor de psychologische begeleiding van kinderen inmiddels een aantal alternatieven. Ook voor kinderen die op de wachtlijst staan kan het zinvol zijn alvast met de psychologische begeleiding te beginnen. Op deze  pagina hebben we de mogelijkheden op een rijtje gezet.
Wat betreft het geven van ruimte aan het kind om zichzelf te mogen zijn is er internationaal een discussie gaande. In veel landen is de lijn nu om kinderen te helpen bij het vinden van die gender die bij hun past. Deze landen volgen een beleid dat gender-ondersteunend wordt genoemd. Daarbij wordt het kind geholpen om expressie te geven aan de eigen gender hoe die er ook uitziet.
De zeer recente Australische zorgstandaard ademt die sfeer. En in ook deze Amerikaanse uitgave  van de Amerikaanse Academie voor Kinderartsen wordt een warm pleidooi gehouden om kinderen de ruimte te gunnen om zichzelf te zijn en dat goed te ondersteunen.
Transvisie is van mening dat het geven van ruimte aan kinderen maatwerk is waar geen algemene richtlijnen voor te geven zijn. Hulp van een goed ingevoerde professional kan zinvol zijn om voor de kinderen een veilige ruimte te creëren.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2302144/aantal-transgenders-met-hulpvraag-stijgt-explosief

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2302385/sander-7-wilde-altijd-een-jurkje-aan