In nieuws

Op 24 april 2020 kreeg Els, medewerkster bij Transvisie, van Burgemeester van Zanen te horen dat het de koning had behaagd haar te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, voor haar jarenlange (25 jaar!) inzet voor transgender kinderen en jongeren en hun ouders, maar ook voor volwassen transgenders.

Vandaag, 30 juni 2020, op zijn laatste werkdag als burgemeester van de gemeente Utrecht was het zover. Els kreeg haar lintje.

De ceremonie was Corona proef. In drie shifts van een beperkt aantal personen, de gedecoreerde met twee genodigden, overhandigde hij iedere gedecoreerde na een persoonlijke toespraak het lintje. De gedecoreerde moest dit zelf opspelden. Ook tijdens deze bijeenkomst werd de 1.5 m. regel strikt nageleefd.

Els schreef twee boeken, en we kunnen een tipje van de sluier oplichten: het derde boek (een geheel nieuwe versie van de eerste twee boeken samen) is bijna drukklaar. Els richtte de oudergroep Berdache op (thans Go) en werkt al jaren voor Transvisie op het Bureau en bij de Redactie. Els schreef op persoonlijke titel regelmatig brieven naar de Tweede Kamer om zorgelijke kwesties aan te kaarten. Ze deelde haar ervaringen bij de ontwikkeling van de online training ‘Jong en Transgender’.

Els gefeliciteerd, bedankt en wij zijn erg trots op je !!