genderid

Transvisie geeft een genderindentiteitskaart uit die gebruikt kan worden samen met een officiële ID-kaart of paspoort. Deze kaart kan mogelijk verwarring over je identiteit voorkomen.

Voor mensen die in transitie zijn of anderszins – tijdelijk of permanent – ‘tussen M en V in’ leven, kan het lastige situaties opleveren als je ID-kaart of paspoort wordt gevraagd en je dan de opmerking krijgt dat je niet op de foto lijkt, of dat je geslacht niet overeen komt met hetgeen op je ID-kaart of paspoort staat. Zolang het op ID-kaart en paspoort niet mogelijk is om een andere keuze dan M of V aan te geven, kan de genderidentiteitskaart naast je ID-bewijs duidelijkheid geven. Inmiddels is de genderidentiteitskaart al aardig bekend geraakt, o.a. in het openbaar vervoer en bij de douane, met dank aan de mensen die in de afgelopen jaren een kaart hebben aangeschaft en gebruikt. Let op: onze genderidentiteitskaart kan nooit in de plaats gebruikt worden van het reguliere document, het dient puur als toelichting.

HOE ZIET DE KAART ERUIT?

Voor de afbeelding zie bovenaan de pagina. De kaart wordt tweezijdig in kleur geprint en plastic gelamineerd op creditcard formaat.

ID-GEGEVENS OP DE KAART

De gegevens op de genderidentiteitskaart komen overeen met die op de ID-kaart of paspoort, zodat duidelijk is dat het om dezelfde persoon gaat. Let op: de genderidentiteitskaart is geen wettelijke ID-kaart en vervangt deze ook niet.

  • Gekozen roepnaam + achternaam
  • Eerste letters voornamen als op ID-kaart/paspoort + achternaam
  • Geboortedatum
  • BSN (Burger Service Nummer)
  • (Pas)foto (bij voorkeur digitaal) waarop je gezicht en hoofd duidelijk herkenbaar zijn, met voldoende scherpte en contrast met de achtergrond. Wij kunnen de foto nabewerken voor een bruikbaar resultaat.

PRIJS

€ 7,00 plus verzendkosten

BESTELLEN

Een genderidentiteitskaart kun je via het Bestelformulier bestellen. Dit bestelformulier staat onderaan onze pagina ‘eigen uitgaven’. Vul je persoonlijke ID-gegevens niet in bij opmerkingen in dit bestelformulier, want we kunnen deze gegevens daaruit niet verwijderen. Enige tijd na je bestelling wordt per e-mail om je ID-gegevens gevraagd. Na bericht van jou dat je de kaart ontvangen hebt, worden je (e-mails met) ID-gegevens verwijderd. We gebruiken je ID-gegevens alleen om op je kaart te vermelden.

BELGIË

Inwoners van België kunnen in eigen land een genderpasje aanvragen via de website van Transgenderinfopunt België.