In Oproepen, Politiek

Hieronder plaatsen we een bericht van TNN over de transgendergedenkdag op 20 november:

“Jaarlijks herdenken we in de week van 20 november de honderden transgender personen die door geweld om het leven zijn gekomen. Met deze Transgender Gedenkdag vragen we aandacht voor transfobie en tonen we ons solidair met de slachtoffers en hun nabestaanden.

De landelijke gedenkdag vindt dit jaar plaats in Amsterdam, op woensdagavond 20 november 19.00 uur in de Singelkerk (Singel 452), maar op verschillende plekken in het land worden evenementen georganiseerd.

Het is belangrijk dat zo veel mogelijk Nederlanders iets meekrijgen over deze dag. Want ook in Nederland ben je niet altijd veilig als transgender persoon. Dagelijks hebben mensen die afwijken van de gendernorm te maken met uitsluiting en discriminatie. Zo worden trans personen in Nederland 7 keer zo vaak mishandeld of daarmee bedreigd.

Hoe kan je zelf, of hoe kan jouw organisatie iets bijdragen aan de zichtbaarheid van de Transgender Gedenkdag? En hoe kun je je uitspreken tegen transfobie?

  • Hang de transgendervlag halfstok. Mocht je een transvlag aan willen schaffen dan kan dat bijvoorbeeld via deze link. Eventueel kun je ook een regenboogvlag halfstok hangen.
  • Verspreid de poster van Transgender Netwerk Nederland. Download die hier of bestel de gedrukte poster gratis via info@transgendernetwerk.nl