In Cultuur

Theater gemaakt en gespeeld door 5 trans*/non binaire personen.

Van 13-17 september speelt er een theatervoorstelling in Amsterdam gemaakt en gespeeld door trans*/non binaire personen. Gebaseerd op hun persoonlijke ervaringen. De meeste spelers hebben geen performance opleiding en geen performance ervaring.

Wat is de impact op je leven als je afwijkt van de norm en je bestaan continu bevraagd wordt? ‘Oi, Cissy!’ is een fysiek theaterstuk ontwikkeld door vijf transgender/non-binaire mensen, in samenwerking met regisseur George Bean. De voorstelling, gebracht in het Engels, is een verkenning van, en een statement over de persoonlijke ervaringen van de uitvoerders. Verteld door middel van een collage van unieke individuele solo’s en groepsscènes. Laagje voor laagje, visueel, intiem, creëren zij een performance stuk dat voor hen heel persoonlijk is en tegelijk ook universeel voor de toeschouwer. 

Wie kent niet de behoefte om gezien te worden? Om begrepen en erkend te worden? En de frustraties van de zoektocht naar zelfexpressie? De keuze van de regisseur voor een cast met weinig tot geen theateropleiding geeft het werk een spannende, frisse en authentieke energie.

Over de theatergroep:

Whatsthat Performance is een internationaal collectief van trans, non-binaire en cis-personen, gevestigd in Amsterdam. In een volledig interactief samenwerkingsproces creëren zij performances waarin zij genderqueer leven onderzoeken middels het landschap van theater. https://www.facebook.com/WhatsThatPerformance/

Spelers: Bastiaan Franse, Gabi Shay, Xela Von, Adinda Snelderwaard, Reubs Welch.

‘Oi, Cissy’ is te zien in Amsterdam en Londen:
tijdens het Amsterdam Fringe Festival 
Polanentheater, Amsterdam, NL


13 september 21:30 | 14 september 18:30 | 15 september 20:30 | 17 september 16:00 

Prijs:  €11,50, koop tickets: http://amsterdamfringefestival.nl/programma/oi-cissy 

 tijdens het Londen Come As You Are Festival, Camden People’s Theatre, London, UK


29 september 21:00

Prijs: £12 /£10, koop tickets: https://www.cptheatre.co.uk/production/oi-cissy