In Oproepen

Het televisieproductiehuis Zodiak Nederland, is voor de EO bezig met een serie genaamd ‘Been There Done That’. In deze serie volgen en ondersteunen bekende Nederlanders jongeren die een probleem hebben waar de bekende Nederlanders zelf eerder voor hebben gestaan. Een serie, gebaseerd op het welbekende buddysysteem.

In één van onze afleveringen staat Loiza Lamers de 18 jarige Dewi bij, die veel verdriet heeft omdat haar broer haar niet accepteert. Loiza heeft met zowel Dewi’s broer, als met Dewi een gesprek gehad en afgesproken dat zij in elkaars leven gaan duiken in de hoop dat beide partijen zodoende meer naar elkaar toe groeien.

In het geval van Dewi zal zij met een familielid van iemand met genderdysforie moeten praten die ook moeite heeft (gehad) met de acceptatie. We hopen dat Dewi zo meer inzicht krijgt in hoe het voor haar broer is.

Dewi’s broer aan de andere kant moet een gesprek hebben met een arts/psycholoog/specialist, die hem precies gaat uitleggen hoe heftig de transitie is zodat hij hopelijk gaat begrijpen dat dit geen keuze is.

Zodiack is nu met spoed opzoek naar een arts/psycholoog/specialist en een familielid. Zodiac wil morgenavond (dinsdag 29 januari) en woensdagavond (30 januari) filmen.

Wil je meedoen. Neem contact op met Isabel Kerstens, Isabel.Kerstens@zodiaknederland.nl