In Cultuur, nieuws

Na alle commotie over de Nashville verklaring hier een positief bericht:

Ook in het nieuwe jaar organiseert Pulse Events inspirerende bijeenkomsten in Delft om mensen aan het denken te zetten en hun geloof te verdiepen. De eerstvolgende avond is op 27 januari en gaat over transgenders. Met persoonlijke verhalen, achtergrondinformatie en een duiding vanuit bijbels perspectief willen de organisatoren het onderwerp op een evenwichtige manier belichten. Thema van de avond is ‘Transgenders veilig in de kerk’.

Transgender mensen voelen zich niet, of niet helemaal, thuis in het geslacht waarmee ze geboren zijn. Ze lopen vaak tegen vooroordelen aan, ook in de kerk. Prof. dr. Heleen Zorgdrager zal hierop ingaan. De hoogleraar systematische theologie en genderstudies aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam doet onderzoek naar spiritualiteit in de levensverhalen van transgender mensen, onder wie sommigen met een protestantse achtergrond. Ook vertellen transgenders tijdens de Pulse-avond over hun eigen ervaringen. Een van hen is Jolanda Molenaar, die een opleiding volgt om doopsgezind voorganger te worden. Ze werd geboren in een jongenslichaam, maar kwam erachter dat ze als vrouw wilde leven. In het tv-programma Het vermoeden vertelde ze dat ze bang was voor het oordeel dat ze naar de hel zou gaan – een beeld van God dat ze als jongere had meegekregen.

Een van de andere sprekers is John Lapré, militair en schrijver van het boek De veilige kerk. Daarin gaat hij in op diversiteit in de christelijke gemeente en vraagt hij zich af hoe de kerk een plaats kan zijn waar iedereen, homo- of heteroseksueel, een veilige haven vindt.

In het programma is ook ruimte om vragen te stellen aan de sprekers en met hen van gedachten te wisselen over het onderwerp. De avond op 27 januari 2019 in de Zuiderkerk in Delft (Achterom 46) begint om 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Van harte welkom! Voor updates, check: @PulseDelft (Twitter),  https://www.facebook.com/PulseDelft/ en http://bit.ly/pulseeventsdelft