In Oproepen

Ben je …
– ouder dan 18 jaar?
– op dit moment in transitie of heb je het transitietraject net afgerond?
– begin september 2018 een hele dag beschikbaar (van 11.00 uur-16.00 uur)?

En…
wil jij jouw stem laten horen tijdens een bijeenkomst waarin wordt gebrainstormd over het onderwerp: Met welke lastige situaties worden transgenders geconfronteerd tijdens het transitietraject?

Meld je dan …
alsjeblieft aan voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar maria.verbeek@ou.nl

Onderzoekers van de Open Universiteit zijn namelijk op zoek naar jouw ervaringen tijdens het transitietraject. Zij willen een vragenlijst ontwerpen waarmee gemeten wordt hoe goed iemand is opgewassen tegen situaties waar men mee geconfronteerd kan worden tijdens de transitie. Om een goede inschatting te kunnen maken welke problematische momenten er tijdens de transitie kunnen zijn, is jouw inbreng als ervaringsdeskundige van groot belang.

Tijdens een bijeenkomst met andere transgenders, experts en behandelaars wordt er gebrainstormd over situaties waar transgenders tegen aan kunnen lopen tijdens de transitie en hoe zij daar mee omgaan. Op basis van de bevindingen zal de vragenlijst worden samengesteld. Hiermee kan in de toekomst de behandeling van transgenders in transitie gerichter worden ingezet.

De fase van transitie en een evenredige verdeling van transmannen en transvrouwen zijn criteria voor deelname aan de bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst wordt er voor koffie, thee en een lunch gezorgd. De reiskosten worden vergoed.

Na de ontwikkeling van de vragenlijst wordt deze online getest. Je kunt aangeven of je, indien je niet wordt uitgenodigd voor de bijeenkomst, deel uit wilt maken van het testpanel.