In Transvisie
 ‘Beste reizigers’ de genderneutrale rompertjes van de HEMA, de eerste Nederlandse paspoorten met een ‘X’ in het veld waar meestal ‘man’ of ‘vrouw’ staat. Al vanaf de geboorte worden we in hokjes geplaatst en ons begrip van de wereld is veelal opgebouwd uit tweeledige tegenstellingen die elkaar lijken uit te sluiten. Maar er komt meer ruimte voor mensen die zich niet met het één of het ander identificeren. De grenzen tussen man en vrouw vervagen. Hoe zullen we in de nabije toekomst omgaan met seksuele diversiteit, gender en geslacht’. 
 
Op maandagavond 18 februari om 20.00 uur aanstaande  wordt een VPRO Tegenlicht meet Up in de Centrale Bibliotheek in Utrecht georganiseerd met als thema ‘genderinclusiviteit’. Het programma zou daarvoor graag in contact willen komen met ervaringsdeskundigen zodat het praten mét wordt in plaats van praten over.
 
Informatie over het programma. Iedere maandagavond volgend op een zondag waarop de VPRO een Tegenlicht documentaire uitzendt, zo’n 28 keer per jaar, organiseren we een Tegenlicht Meet Up in de centrale bibliotheek Utrecht. Het gesprekspannel olv een ervaren moderator vormt de hoofdmoot van de meet Up, met deskundigen, meestal 3 a 4,  die onze (vrijwillige) redactie zorgvuldig uitzoekt bij het onderwerp van de uitzending. Daarnaast zoeken we, afhankelijk van het onderwerp, ervaringsdeskundigen die geïnterviewd willen worden vanuit het publiek. Voorafgaand aan de Meet Up is er om 19.00 uur de mogelijkheid om de documentaire plenair te kijken op een groot scherm en de Meet Up begint om 20.00 uur. Onder leiding van een moderator gaan we met elkaar in gesprek, vaak voorafgegaan door een prikkelend  ‘opwarmertje’ wat het publiek in de juiste afstemming brengt en sluiten af met een drankje en is er gelegenheid tot napraten. Het is handig als gasten voor het gesprekspannel er om 19.45 bent. De moderator van deze aflevering, Eva Grosveld, zal van te  voren (telefonisch) contact opnemen met de sprekers en ervaringsdeskundigen.
 
Geïnteresseerd? Neem contact op met Jos de Vidal, VPRO Tegenlicht Meet Up Utrecht, 06-24686178