In Oproepen

Zou jij willen bijdragen aan het vergroten van de kennis rondom het mentale welzijn van transgenders?  Dat kan door mee te doen aan het onderzoek van een student  research master Sociale Psychologie van de Vrije Universiteit (Amsterdam). Vul daartoe haar  vragenlijst in. Onder de deelnemers wordt aan aantal bedragen van 25 euro verloot! Invullen duurt ongeveer 15 minuten.

Doel onderzoek

Transgenders krijgen te maken met veel ingrijpende veranderingen wanneer zij bezig zijn met een transitieproces. Eerder onderzoek toont aan dat dit een effect heeft op hun mentale welzijn.  Voorgaand onderzoek naar het mentale welzijn van transgenders focust vaak op de biologische aspecten van een transitie. Over de (sociaal) psychologische factoren is veel minder bekend. Ook wordt er vaak geen onderscheid gemaakt tussen trans-mannen en trans-vrouwen, terwijl hun ervaringen wel degelijk veel kunnen verschillen.

Om de bestaande kennis over het mentale welzijn van transgenders te vergroten wil de onderzoekster juist meer te weten komen over (sociaal) psychologische factoren die samenhangen met het transitieproces en mentaal welzijn. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de ervaringen van trans-mannen en trans-vrouwen.

Doelgroep

Dit onderzoek is gericht op transgender mensen. Personen die zichzelf niet identificeren als transgender kunnen niet meedoen aan dit onderzoek. Ook moet je minimaal 16 jaar zijn om mee te kunnen doen. Jouw deelname wordt enorm gewaardeerd! Het zou onmogelijk zijn voor wetenschappers in de psychologie om nieuwe ontdekkingen te doen over het denken en gedrag van mensen zonder personen die meewerken aan onderzoek.

Voor deelname aan het onderzoek klik je op deze link: http://fppvu.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_8c6RYez231JgCP3