In Oproepen

Graag roepen de projectleiders van het project ‘Samen beslissen’ van het VUmc transgender mannen op voor deelname aan een groepsgesprek op dinsdag 20 oktober 2020 om 17:00-18:30 uur op een nader te bepalen locatie in Amsterdam. Meedoen is vrijwillig.

Doel van het groepsgesprek
Binnen het gender zorgtraject zijn er veel keuzemogelijkheden, vooral rondom de operaties. Niet iedereen wil hetzelfde; de keuze hangt af van persoonlijke wensen en behoeften. Daarom is het belangrijk dat er samen met de arts een keuze wordt gemaakt die het best bij de persoonlijke wensen en behoeften aansluit. Het project ‘Samen beslissen bij transgender mannen’ richt zich op het samen beslissen
gedurende deze keuzemomenten. Om het samen beslissen te ondersteunen, wordt er gewerkt aan een zogeheten ‘dashboard’ voor in de spreekkamer en thuis. Op dit dashboard worden de uitkomsten getoond van de verschillende behandelingen. Dit kan helpen bij het afwegen van de verschillende keuzeopties. Uitkomsten zijn bijvoorbeeld complicaties na een operatie, maar ook tevredenheid over het resultaat.

Graag willen de projectleiders ook uw mening horen
Tijdens dit groepsgesprek worden de verschillende uitkomsten besproken. Men is benieuwd welke uitkomsten voor u van belang zijn om te weten en te bespreken bij het maken van een keuze voor een operatie. Met uw opmerkingen en suggesties kunnen de projectleiders uiteindelijk het dashboard realiseren en optimaliseren, om zo de genderzorg en begeleiding verder te verbeteren.

Hoe ziet het groepsgesprek eruit?
In het eerste deel van het groepsgesprek (ongeveer 45 minuten) praat u samen met andere transgender mannen over uitkomsten die voor u belangrijk zijn bij het maken van uw behandelkeuze. Het gaat daarbij om uitkomsten die mogelijk invloed hebben op uw keuze voor een behandeling of operatie. Het gesprek wordt geleid door een onafhankelijke gespreksleider.
Tijdens het tweede deel (ongeveer 45 minuten) worden de uitkomsten uit het eerste deel nader bekeken. Daarbij worden de uitkomsten geprioriteerd, dus beoordelen van belangrijk naar minder belangrijk. Mogelijk worden ook uitkomsten besproken die nog niet eerder zijn genoemd.

Vergoeding
Als dank voor uw deelname aan de focusgroep krijgt u een bol.com bon ter waarde van 25 euro.

Goed om te weten!
– Het gesprek wordt opgenomen, de geluidsopname wordt gebruikt voor evaluatie en verslaglegging van de bijeenkomst. Na de analyse van de opname, wordt deze vernietigd.
– Voor het gesprek hoeft u zich niet voor te bereiden.
– Bij de gesprekken zijn naast de verschillende transgender mannen, ook zorgverleners als toehoorders aanwezig. Zij zullen niet deelnemen aan de gesprekken.

Bevestiging deelname
Indien u geïnteresseerd bent om mee te doen aan het groepsgesprek wordt u gevraagd om uw deelname vóór dinsdag 5 oktober 2020 te bevestigen per mail aan sb-gender@amsterdamumc.nl. U krijgt een bevestiging van uw deelname die, in verband met de nieuwe Covid 19 maatregelen, digitaal zal zijn.

Als u nog vragen heeft, kunt u uw vragen stellen via eerder genoemd emailadres.