In nieuws

Het is al weer ruim 48 uur geleden dat de Nikkie de Jager (Nikkie Tutorials) in een YouTube video uit de kast kwam. Een video die je met gemengde gevoelens kunt bekijken. Triest dat iemand zodanig gechanteerd is, dat coming-out nodig was geworden en dat ze niet zelf de keuze heeft kunnen maken of, hoe en wanneer  ze dit bericht wereldkundig zou maken. Sterk hoe ze het wereldkundig heeft gemaakt. Een explosie van media-aandacht was het gevolg. In een aantal programma’s kwamen transgender mensen aan het woord. Nikkie werd bedolven onder heel veel positieve reacties en we hopen van harte dat dat zo blijft. We hopen ook dat deze coming-out andere transgender mensen kan sterken.

Hieronder volgen een aantal links naar artikelen en programma’s die over dit onderwerp gaan. Het niet onze bedoeling daarmee volledig te zijn:

Coming-out Video van Nikkie de Jager van 13 januari 2020: De video waarin Nikkie haar coming-out doet.

BBC The social: ‘We are transgenders’, As Nikkie comes out, we just eant to share this poem, van Gray Crosbie.

Uitzending van de Wereld Draait Door van 14 januari 2020: Waarin drie transgender mensen is gevraagd naar hun reactie op de coming-out van Nikkie.

RTL nieuws van 14 januari 2020: Chantage rond coming-out komt vaker voor: ‘Wie dit doet verdient een plekje in de hel’.

Omroep Brabant van 14 januari 2020: Transgender-onthulling Nikkie de Jager maakt veel ondruk: ‘Een diepe buiging voor deze powervrouw’.

Telegraaf. nl van 14 januari 2020: Moedige Nikkie neemt nu groot risico. Interview met Lisa van Ginneken over de coming-out en de gevolgen daarvan.

HLN.be van14 januari 2020: Wereld verbaasd over bekentenis YouTuber Nikkie: ‘Het valt niet op dat ze transgender is, en dat is niet abnormaal’.

Hart van Nederland 14 januari 2020 – laat. Aandacht voor coming out van Nikkie.

Hart van Nederland 14 januari 2020 – gezondheid: Steeds meer aanmeldingen bij genderpoli’s, wachttijd is langer dan 100 weken.

Jinek: 14 januari 2020: Aandacht in Jinek voor de coming-out van Nikkie.

Op1: 14 januari 2020: Aandacht voor coming-0ut van Nikkie.

Linda.nl 14 januari 2020: De dochter van Taya is transgender: ‘Ze speelde een toneelstuk’.

Vice.nl 14-januari 2020. Nikkies Coming-out laat zien dat trans personen worden gedwongen te kiezen.

Womeninc.nl 15 januari 2020: Nikkies coming-out legt het ongemak van de media bloot. Kritisch artikel over de wijze waarop de media omgaat met nieuws over transgenders.

Het Eindhovens dagblad 15 januari 2020 Verontwaardiging over het noemen van oude naam van Nikkie Tutorials. “Dat kan pijn doen”