transgendervlag-met-mensen

Heb je het gevoel dat je meer vrouw bent dan man, dan kun je terecht bij een van onze vrouwengroepen of onze gemengde groepen. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan. Ook kun je informatie krijgen over wat een transitie van man naar vrouw inhoudt.

Op meerdere plaatsen in Nederland organiseert Transvisie gespreksgroepen waar transgender vrouwen terecht kunnen: in Utrecht (Vrouwengroep Utrecht en Jongvolwassenengroep), in Groningen (Genderhome Groningen), in Enschede (Transgendercafé Enschede) en in Bergen op Zoom (BrabantseWalgroep). De informatie over deze groepen staat opgenomen op de betreffende groepspagina. De informatie over de vrouwengroep Utrecht staat hieronder. Achtergrondinformatie over transgender zijn en transitie is te vinden onder de categorie ‘Transitie‘.

Vrouwengroep Utrecht

De Vrouwengroep Utrecht komt maandelijks bij elkaar. Deze groep is voor transgender vrouwen van alle leeftijden vanaf 18 jaar en in alle fasen van het transitieproces. De Vrouwengroep is een prettige en veilige plek om andere transgender vrouwen of vrouwen met een transgender achtergrond te ontmoeten, van gedachten te wisselen en nieuwe contacten te maken. Zelfontplooiing en veiligheid staan centraal. Als gevolg van Corona worden tijdelijk de bijeenkomsten anders georganiseerd. Kijk in de agenda of informeer bij de groep.

Programma

Een bijeenkomst kan bestaan uit een ontmoetingsmiddag, een groepsgesprek al dan niet met een vooraf bekend thema, een gastspreker, of een combinatie hiervan. In de bijeenkomsten komen allerlei onderwerpen, die met transgenderzijn te maken hebben, aan de orde. Er is ook altijd ruimte om gezellig met elkaar samen te zijn, onderling ervaringen uit te wisselen en iets te eten en te drinken.

Begeleiding en toegang

De groep wordt begeleid door ervaringsdeskundige, vrijwillige begeleiders. De groep is in principe open, welkom is iedereen voor wie deze groep is bedoeld.

Gegevens

Regio heel Nederland
Wie open groep voor transgender vrouwen vanaf 18 jaar
Plaats Niasstraat 1, 3531 WR Utrecht. De ingang zit op de hoek met de Vleutense weg
Wanneer  3e zondag van de maand
Duur 13:00 – 18:00 uur
Parkeren in de omgeving (gratis op zondag)
Begeleiders Willemijn, Tanja, Rachel, Els
E-mail vrouwengroep@transvisie.nl
Algemeen nummer Transvisie  zie contactgegevens

Agenda