img_0232

Heb je het gevoel dat je meer vrouw bent dan man, dan kun je terecht bij onze vrouwengroepen of onze gemengde groepen. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan. Ook kun je informatie krijgen over wat een transitie van man naar vrouw inhoudt.

Op meerdere plaatsen in Nederland organiseert Transvisie gespreksgroepen waar transgender vrouwen terecht kunnen: in Utrecht (Vrouwengroep Utrecht en Jongvolwassenengroep), in Groningen (Genderhome Groningen), in Enschede (Transgendercafé Enschede) en in Bergen op Zoom (BrabantseWalgroep). De informatie over deze groepen staat onder de betreffende groep. De informatie over de vrouwengroep Utrecht staat hieronder. Achtergrondinformatie over transgender zijn en transitie is te vinden onder de categorie ‘Transitie‘.

Vrouwengroep Utrecht

De Vrouwengroep Utrecht komt maandelijks bij elkaar. Deze groep is voor transgender vrouwen van alle leeftijden vanaf 18 jaar en in alle fasen van het transitieproces. De Vrouwengroep is een prettige en veilige plek om andere transgender vrouwen of vrouwen met een transgender achtergrond te ontmoeten, van gedachten te wisselen en nieuwe contacten te maken.

Programma

Een bijeenkomst kan bestaan uit een ontmoetingsmiddag, een groepsgesprek al dan niet met een vooraf bekend thema, een gastspreker, of een combinatie hiervan. In de bijeenkomsten komen allerlei onderwerpen aan bod, die met transgenderzijn te maken hebben. Er is ook altijd ruimte om gezellig met elkaar samen te zijn, ervaringen uit te wisselen en iets te eten en te drinken.

Zelfhulpgroep

Deze groep is een zelfhulpgroep waar je andere vrouwen ontmoet en spreekt. De groep wordt begeleid door ervaringsdeskundige begeleiders op vrijwillige basis. De groep is in principe open, welkom is iedereen voor wie deze groep is bedoeld. Zelfontplooiing en veiligheid staan centraal.

Gegevens

Regio heel Nederland
Toelating open groep voor mensen uit de doelgroep. Aanmelden niet verplicht
Doelgroep Transgender vrouwen vanaf 18 jaar
Plaats Niasstraat 1, 3531 WR Utrecht. De ingang zit op de hoek met de Vleutense weg
Wanneer  3e zondag van de maand
Duur 13:00 – 18:00 uur
Parkeren in de omgeving (gratis op zondag)
Begeleiders Willemijn, Tanja, Rachel
E-mail vrouwengroep@transvisie.nl
Telefoon Transvisie 030 410 02 03

 

Agenda