paraplus-3

Heb je het gevoel dat je meer vrouw bent dan man, of meer man bent dan vrouw, of voel je je beide of juist geen van beide dan kun je terecht bij een van onze groepen. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan. Achtergrondinformatie over transgenderzijn en een transitie is te vinden op onze pagina ‘Transitie‘.

Transgendercafé Enschede

Transvisie organiseert in samenwerking met COC Twente-Achterhoek bijeenkomsten voor alle transgenders (transgender mannen, transgender vrouwen en alle anderen met vragen rondom hun genderidentiteit).

Programma

Het Transgendercafé Enschede werkt op verzoek van de bezoekers met thema-avonden. De thema’s worden aangepast aan de vraag en de behoefte van de bezoekers. Deze thema-avonden kunnen variëren van een spreker met een presentatie, een filmavond, of een workshop over bijvoorbeeld werken en solliciteren. Het zijn altijd onderwerpen die met transgenderzijn te maken hebben. Zelfontplooiing en veiligheid staan centraal.

In een ontspannen sfeer, gezellige entourage met leuke muziek, kunnen bezoekers vrijuit praten en ervaringen delen onder het genot van een hapje en drankje (1ste drankje aangeboden door het COC).

Als gevolg van Corona worden tijdelijk de bijeenkomsten niet of anders georganiseerd. Kijk in de agenda of informeer bij de groep.

Begeleiding en toegang

De groep wordt begeleid door ervaringsdeskundige, vrijwillige begeleiders. De groep is open, welkom is iedereen voor wie deze groep is bedoeld.

Vanuit Transvisie zijn Max en Caroliene, ervaringsdeskundigen, aanwezig om diverse vragen te beantwoorden. De barmannnen van Stonewall dragen zeker bij aan de gemoedelijke sfeer. Gemiddeld komen er zo’n 20-30 bezoekers per keer.

Diverse opmerkingen

Er is ter plaatse gelegenheid om je om te kleden. Mocht je andere geïnteresseerde transgender mensen kennen, vraag ze gerust om mee te komen. Informatie over het Transgendercafé Enschede is ook te vinden op de website en Facebookpagina van het COC Twente-Achterhoek.

Gegevens

Regio heel Nederland, maar met name Twente
Wie open groep voor transgender mensen, transmannen en transvrouwen
Plaats Café Stonewall, Walstraat 12 – 14, 7511 GH Enschede
Wanneer  in de regel de eerste dinsdag van de maand
kijk in de agenda voor de definitieve data
Duur 19.30 – 23.00 uur
Parkeren  
Begeleiders Caroliene en Max
Contact transgendercafe-enschede@transvisie.nl
Algemeen nummer Transvisie zie contactgegevens

Agenda