img_0236

Genderhome Groningen is een groep voor mensen uit de doelgroep in de noordelijke provincies: transgender mannen en vrouwen, zij die zoekend zijn en hun naasten.

De doelstelling van Genderhome is om, door het met elkaar delen van onze kennis en ervaring, elkaar te versterken in het proces dat hoort bij het worden van wie je bent: een prachtig mens.

Alle leeftijden en fasen in het transitieproces zijn vertegenwoordigd in ons bezoekersbestand. Kenmerkend voor het Genderhome is de warme sfeer en de betrokkenheid van begeleiders en deelnemers. Wij proberen nieuwkomers zo goed mogelijk op te vangen en streven ernaar dat één van de begeleiders even kort een gesprek met je heeft om elkaar iets beter te leren kennen. Zelfontplooiing en veiligheid staan centraal.

Achtergrondinformatie onder andere over het transgenderzijn en de transitie is te vinden op de pagina ‘Transitie‘.

Programma

We komen maandelijks bijeen in wisselende samenstelling, gezamenlijk mannen en vrouwen of in gescheiden gespreksgroepen. Het Genderhome nodigt regelmatig sprekers uit. De in- en uitloop is altijd gezamenlijk. Inloop van 14:00 – 14.30 uur met koffie, thee en frisdrank. Programma van 14.30 – 17:00 uur. Uitloop van 17:00 – 18:00 uur met hapjes en drankjes. We vragen een kleine vergoeding voor het gebruik van de drankjes. Als gevolg van Corona worden tijdelijk de bijeenkomsten niet of anders georganiseerd. Kijk in de agenda of informeer bij de groep.

Begeleiding en toegang

De groep wordt begeleid door ervaringsdeskundige begeleiders op vrijwillige basis. De groep is in principe open. Welkom is iedereen voor wie deze groep is bedoeld.

We sturen meestal halverwege tussen twee bijeenkomsten in een mail naar belangstellenden, waarin even wordt teruggeblikt op de vorige bijeenkomst en waarbij extra informatie wordt gegeven over de komende bijeenkomst. Wil je op de mailinglijst, stuur dan even een mailtje (zie onder gegevens).

(H)Erkenning in Groningen

Als iemand ontdekt transgender te zijn, kan dit bij de partner en familieleden veel emoties teweegbrengen. Daarom is er speciaal voor partners en familieleden de groep (H)Erkenning. We streven ernaar om jaarlijks een speciale bijeenkomst in Groningen voor de naasten te organiseren onder leiding van (H)Erkenning.

Gegevens

Regio noordelijke provincies
Toelating open groep voor volwassen transgender mannen en vrouwen en/of zoekenden en naasten. Aanmelden niet verplicht. We stellen het wel op prijs wanneer je tevoren even een mailtje stuurt.
Plaats Humanitasgebouw ‘Eeterie de Globe’, Akerkhof 22 (zuidzijde), 9711 JB Groningen
Wanneer  2e zondag van de maand
Duur 14:00 – 18:00 uur
Parkeren in de omgeving (betaald). Kom bij voorkeur met het openbaar vervoer.
Begeleiders Tess, Jason
E-mail genderhome@transvisie.nl
Algemeen nummer Transvisie zie contactgegevens

 

Agenda