conflict.2017-09-19-14-56-34_login

De BrabantseWal groep is een groep voor transgender mannen en vrouwen, non binaire mensen, zij die zoekend zijn en hun naasten in Bergen op Zoom en omgeving.

De doelstelling van deze groep is om, door het met elkaar delen van onze kennis en ervaring, elkaar te versterken in het proces dat hoort bij het worden van wie je bent. Zelfontplooiing en veiligheid staan centraal.

Heb je het gevoel dat je meer vrouw bent dan man, of meer man dan vrouw, of weet je het niet precies, dan kun je terecht bij onze BrabantseWal groep. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan. Ook kun je informatie krijgen over wat een transitie inhoudt.  Achtergrondinformatie over transgenderzijn en transitie is te vinden op onze pagina ‘Transitie‘.

BrabantseWal groep

De BrabantseWal groep is er voor vrouw-naar-man transgender mensen, man-naar-vrouw transgender mensen en andere transgender mensen. De personen die de groep bezoeken kunnen in verschillende stadia van het omgaan met hun genderidentiteit zitten. Er kunnen mensen komen:

  • die korter of langer rondlopen met een gevoel van twijfel over hun identiteit en die willen onderzoeken wat de juiste weg voor hun is,
  • die niet twijfelen en al sinds lange tijd weten dat zij de een andere identiteit hebben dan hun biologische geslacht;
  • die ergens in het traject van hun transitie zitten en behandeld worden door een genderteam; en
  • er kunnen mensen komen die hun transitie al lang en breed achter de rug hebben.

Programma

De bijeenkomsten staan in het teken van elkaar leren kennen, ervaringen uitwisselen en horen wat de wensen van de bezoekers zijn, thema’s en/of gezamenlijke activiteiten.

Een bijeenkomst kan bestaan uit een ontmoetingsmiddag, een groepsgesprek, een gastspreker, of een combinatie hiervan. In de bijeenkomsten komen allerlei onderwerpen aan de orde, die met transgenderzijn te maken hebben. Er is ook altijd ruimte om gezellig met elkaar samen te zijn, met elkaar ervaringen uit te wisselen en iets te eten en te drinken. Als gevolg van Corona worden tijdelijk de bijeenkomsten niet of anders georganiseerd. Kijk in de agenda of informeer bij de groep.

Begeleiding en toegang

De groep wordt begeleid door een of meer ervaringsdeskundige begeleiders op vrijwillige basis. De groep is in principe open. Welkom is iedereen voor wie deze groep is bedoeld. Partners, een familielid of vriend/in zijn ook welkom bij de groep.

Gegevens

Regio heel Nederland
Toelating open groep transgender mensen vanaf 18 jaar
Plaats Bergen op Zoom, Groeshof 22, 4623 AR
Wanneer  2e dinsdag van de maand
Duur 19.00 – 21.00 uur
Parkeren in de omgeving (gratis)
Begeleiders Wilma
Contact brabantsewal@transvisie.nl
Algemeen nummer Transvisie zie contactgegevens

Agenda