Heb je het gevoel dat je meer vrouw bent dan man, of man bent dan vrouw, of voel je je beide of juist geen van beide dan kun je terecht bij een van onze groepen. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan. Achtergrondinformatie onder andere over het medische traject is te vinden op onze pagina ‘Transitie‘. Informatie over films, boeken, folders en links staat op onze pagina ‘Info‘.

Transgendercafé Enschede

Patiëntenorganisatie Transvisie organiseert in samenwerking met COC Twente-Achterhoek bijeenkomsten voor transgenders (transmannen, transvrouwen en transgenders. De eerstvolgende bijeenkomst is 5 september 2017.

Programma

Een bijeenkomst kan bestaan uit een ontmoetingsmiddag, een groepsgesprek, een gastspreker, of een combinatie hiervan. In de bijeenkomsten komen allerlei onderwerpen aan bod, die met transgenderzijn te maken hebben. Er is ook altijd ruimte om gezellig met elkaar samen te zijn, met elkaar ervaringen uit te wisselen en iets te eten en te drinken.

Zelfhulp

Deze groep is een zelfhulpgroep waar je andere transgenders, transvrouwen of transmannen ontmoet en spreekt. De groep wordt begeleid door ervaringsdeskundige vrijwilligers die veelal een gesprekstraining hebben gevolgd. De groep is in principe open. Welkom is iedereen voor wie deze groep is bedoeld. Zelfontplooiing en veiligheid staan centraal.

Gegevens

Regio Heel Nederland, maar met name Twente
Toelating Open groep voor mensen uit de doelgroep. Aanmelden niet verplicht.
Doelgroep Transgenders, transmannen en transvrouwen
Plaats Café Stonewall, Walstraat 12 – 14, 7511 GH Enschede
Wanneer  zie agenda
Duur start 19.30 uur
Parkeren  
Begeleiders Alice
Contact  
Telefoon Transvisie 030-410 02 03

Agenda