Heb je het gevoel dat je meer man bent dan vrouw, dan kun je terecht bij één van onze mannengroepen. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan. Ook kun je informatie krijgen over wat een transitie van vrouw naar man inhoudt. Op meerdere plaatsen in Nederland organiseert Transvisie gespreksgroepen waar transmannen terecht kunnen: in Utrecht (voorheen in Amsterdam), in Groningen en in Enschede. De informatie over Groningen staat op onze pagina ‘Genderhome Groningen’. De informatie over Enschede staat op onze pagina ‘Transgendercafé Enschede’. De informatie over Utrecht staat hieronder. Achtergrondinformatie onder andere over het medische traject is te vinden op onze ‘Transitie‘. Informatie over films, boeken, folders en links staat op onze pagina ‘Info‘.

Mannengroep Utrecht

De Mannengroep Utrecht (voorheen Amsterdam) is er voor alle vrouw-naar-man transgenders. De mannen die de groep bezoeken zitten in verschillende stadia van omgaan met hun genderdysforie. Er komen mannen die korter of langer rondlopen met een gevoel van twijfel over hun identiteit en die willen onderzoeken wat de juiste weg voor hun is. Er komen mannen die niet twijfelen en al sinds lange tijd weten dat zij de mannelijke identiteit hebben. Er komen mannen die ergens in het traject van hun transitie zitten en behandeld worden door een genderteam en er komen mannen die hun transitie al lang en breed achter de rug hebben.

Programma

In de Mannengroep worden groepsgesprekken afgewisseld met gastsprekers, bijv. een plastisch chirurg of psycholoog.

Zelfhulpgroep

Deze groep is een zelfhulpgroep waar je vrouw-naar-man transgenders ontmoet en spreekt. De groep wordt begeleid door ervaringsdeskundige begeleiders op vrijwillige basis, die veelal een gesprekstraining hebben gevolgd. De groep is in principe open. Welkom is iedereen voor wie deze groep is bedoeld. Partners, een familielid of vriend/in zijn ook welkom bij de groep. Zelfontplooiing en veiligheid staan centraal.

Mannen Homogroep

De Mannen Homogroep is er voor transmannen die zich aangetrokken voelen tot mannen en dus homo- of biseksueel zijn. Transgenderzijn heeft niets te maken met seksuele voorkeur. Transmannen kunnen hetero-, homo-, bi- of aseksueel zijn, net als iedereen. Bij de Mannen Homogroep praten de deelnemers met elkaar aan de hand van verschillende thema’s. Daarnaast is er tijd om met andere mannen ervaringen uit te wisselen of gewoon een praatje te maken. De Mannen Homogroep wordt incidenteel georganiseerd en is geen reguliere groep. Stuur een e-mail naar de mannengroep Utrecht voor meer informatie of opgave.

Mannen Veteranengroep

Voor mannen die het proces van de transitie al een aantal jaren achter zich hebben liggen, wordt er incidenteel (geen vaste groep) een Mannen Veteranengroep georganiseerd. In deze groep wordt met elkaar gesproken over allerlei onderwerpen, zoals partners, omgaan met collega’s, wat is een man, hoe ga je om met je verleden, etc.? De Mannen Veteranengroep wordt incidenteel georganiseerd er is geen reguliere groep. Stuur een e-mail naar de mannengroep Utrecht voor meer informatie of opgave.

Gegevens

Regio Heel Nederland
Toelating Open groep voor mensen uit de doelgroep. Aanmelden niet verplicht
Doelgroep Transgender mannen vanaf 18 jaar
Plaats Niasstraat 1, 3531 WR Utrecht
Let op de ingang zit op de hoek met de Vleutense weg
Wanneer  4e zaterdag van de maand
Duur 14:00 – 19:00 uur
Parkeren In de directe omgeving (betaald)
Begeleiders  Carl, Sander, Mischa e.a.
E-mail mannengroep@transvisie.nl
Telefoon Transvisie 030 410 02 03

 

Agenda