Ben je transman, transvrouw, genderqueer of misschien nog volop op zoek? De Jongvolwassenengroep is bedoeld voor elke jongvolwassene die op de een of andere manier met de eigen genderidentiteit bezig is en op zoek is naar andere jongvolwassenen die hetzelfde meemaken. In welk stadium van je zoektocht je je momenteel bevindt, maakt niet uit. Ook niet of je in behandeling bent (geweest) bij een genderteam of dat nog van plan bent. Als richtlijn hanteren we wel een leeftijd tussen 18 en 30 jaar. Het is een open groep, dat wil zeggen dat iedereen welkom is, die tot de doelgroep behoort. Bij twijfel kun je ons altijd een mailtje sturen.

Wat kan je verwachten?

De Jongvolwassenen bijeenkomsten zijn er in twee smaken. In de oneven maanden komen we bij elkaar in de ontvangstruimte van Transvisie om een goed begeleid gesprek te voeren over een vooraf bepaald thema. Thema’s die al eens langs zijn geweest zijn: beeldvorming, omgaan met kritiek, de coming out en werk/stage. We wisselen ervaringen uit en luisteren naar elkaars verhaal. In de agenda vind je de thema’s voor de komende bijeenkomsten.

In de even maanden gaan we met elkaar iets leuks doen. Dit kan bijvoorbeeld een drankje zijn in een café, een bezoek aan een bezienswaardigheid ergens in het land of een strandwandeling. Locatie en tijd kunnen afwijken van de oneven maanden.

We vragen de groep regelmatig om ideeën voor thema’s of uitjes, dus we bepalen het met elkaar!

Wie kan je verwachten?

Gemiddeld genomen zijn we met twintig mensen. Je hoeft je van te voren niet aan te melden, dus voor ons blijft het ook altijd een verrassing hoeveel mensen we zullen ontmoeten. De groep heeft een wisselende samenstelling. Sommige mensen komen één keer kijken, anderen missen geen enkele bijeenkomst. Hierin ben je helemaal vrij. Drie gezichten zul je wel altijd tegenkomen, en dat zijn wij, Lisa, Gina en Eva, de begeleiders die deze bijeenkomsten organiseren en begeleiden. We zullen ons hieronder even aan je voorstellen

  • Lisa (1972) is rond haar 40e in transitie gegaan. Lisa woont in Amsterdam en houdt van theater, reizen en muziek maken. Vanuit haar werk als coach en trainer begeleidt ze anderen graag in hun groeiproces. Lisa weet altijd een veilige sfeer te creëren en je tot heldere, nieuwe inzichten te brengen.
  • Gina (1991) is cisgender. Gina woont in Amsterdam. Naast haar passie voor koken (en dit ook opeten), is ze een fanatieke yogi. Vanuit haar studie psychologie helpt ze graag anderen zich prettiger te voelen, en weet ze iedereen op zijn gemak te stellen.
  • Eva (1991) is op haar 24e in transitie gegaan. Eva woont in ‘s-Hertogenbosch en heeft een passie voor muziek en reptielen. Vanuit haar vele jaren ervaring als studiebegeleidster van jongeren met gedrags- en/of leerproblematiek helpt zij graag anderen hun doelstellingen te bereiken.

Algemene informatie

Aanmelden is niet nodig. We beginnen om 14:00 uur (tenzij anders vermeld), en de inloop start om 13:30 uur. Vanaf dan ben je dus welkom om rustig kennis te maken of bij te praten met anderen. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 16:30 uur, waarna we afsluiten met een drankje.

De groepsgesprekken zijn altijd gratis. Aan de uitjes kunnen kosten verbonden zijn. Indien je de reiskosten naar de bijeenkomsten niet zelf kunt dragen, kun je deze declareren bij Transvisie. Vraag ons tijdens de bijeenkomst om een declaratieformulier.

Je kunt je inschrijven door ons een mail te sturen. Als je het fijn vindt om ook via de e-mail op de hoogte te worden gehouden kun je dat melden. We sturen steeds ruim een week voor de bijeenkomst een mail met meer informatie.

Zelfhulpgroep

Onze groep is een zelfhulpgroep, dat houdt in dat je met andere bezoekers in gesprek gaat. De groep wordt begeleid door (ervarings-)deskundige begeleiders op vrijwillige basis. Belangrijk aan de groep is dat iedereen zich veilig voelt. Iedereen gaat respectvol met elkaar om en alles wat besproken wordt tijdens een bijeenkomst blijft binnen de betreffende vier muren. Er is geen vraag raar of onderwerp taboe. Ook als je even niets wil zeggen, en liever luistert naar de verhalen en ervaringen van anderen, is daar alle ruimte voor. Samen maken we de groep. Achtergrondinformatie onder andere over het medische traject is te vinden op onze ‘Transitie‘. Informatie over films, boeken, folders en links staat op onze pagina ‘Info‘.

Aanmelden voor onze mailinglist?

Vul hier je gegevens in.

Gegevens

Regio Heel Nederland
Toelating Open groep voor mensen uit de doelgroep
Doelgroep Jongvolwassen spersonen van 18 tot 30 jaar
Plaats Niasstraat 1, 3531 WR Utrecht, Let op:  Ingang zit op de hoek met de Vleutenseweg. (oneven maanden)
Wanneer  2e zaterdag van de maand
Duur 14.00 – 17.00 uur, inloop 13.30 uur, napraten tot 18.00 uur (oneven maanden)
Parkeren In Utrecht directe omgeving betaald
Begeleiders Gina, Lisa en Eva
E-mail jongvolwassenen@transvisie.nl
Telefoon Transvisie 030 410 02 03

 

Agenda