In Medisch, Transvisie

Een goed bericht aan het einde van dit jaar. Dr. van Loenen heeft ons gevraagd de volgende informatie op onze website te plaatsten. Zoals eerder bericht zou de genderzorg van het Slotervaart overgaan naar het Zaans Medisch Centrum. In de praktijk blijkt dit om verschillende redenen lastig. Onderhandelingen hierover hebben niet tot resultaat geleid. De kans is groot dat dr. Van Loenen daar niet gaat opereren. Er zijn wel afspraken gemaakt met het MC Bloemendaal. Daarom de volgende boodschap:

  • Iedereen die een intake wil bij dr. van Loenen kan vanaf 2 januari 2019 een afspraak maken in het MC Bloemendaal, Zomerzorgerlaan 50, 2061 CX Bloemendaal, tel. 023-5250008, email info@mcbloemendaal.nl.
  • Iedereen die al een intake heeft gehad wordt gebeld! Geef het ziekenhuis even de tijd om alle informatie in het systeem in te voeren en een operatiedatum te plannen.
  • Iedereen die wacht op een ingreep onder plaatselijke verdoving, kan vanaf 2 januari 2019 contact opnemen met MC Bloemendaal, Zomerzorgerlaan 50, 2061 CX Bloemendaal, tel. 023-5250008, email info@mcbloemendaal.nl. om de ingreep te laten inplannen.

We snappen dat iedereen staat te popelen, maar houd je even aan het bovenstaande, zodat het ziekenhuis e.e.a. goed kan stroomlijnen!!

LET OP JE HEBT HIERVOOR EEN RESTITUTIEPOLIS NODIG !

Aan  het einde van het jaar  kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Zit je nog in je transitie? Onderga je nog medische behandelingen in het kader van je transitie? Zorg dan voor een RESTITUTIE polis. Alleen bij een restitutie polis heb je vrije artsen keuze! De wachttijden zijn op dit moment helaas erg lang zijn. Er zijn artsen/chirurgen die pogingen doen om behandelingen aan te bieden buiten de reguliere behandelcentra als VUmc en UMCG. Helaas steken de zorgverzekeraars hier wel eens een stokje voor. Waardoor zo’n plan niet van de grond komt.

Dringend advies: stap nu nog over naar een echte/volledige restitutie polis als je een of meer behandelingen overweegt, die eventueel in een ander ziekenhuis dan het VUmc of UMCG, of in het buitenland plaatsvinden. Een restitutie polis is vaak wel wat duurder, maar volledige vrije artsen keuze is in deze belangrijk.