Doe je mee aan een interview of aan een tv-programma. Voorkom problemen achteraf. Wij hebben daarvoor de Handreiking contacten met de pers opgesteld.

MEEDOEN AAN INTERVIEW OF (TV)PROGRAMMA

Ben je als transgender’ uit de kast’? Dat kan een hele opluchting zijn. Maar nu wil je het ook de hele wereld laten weten en ga je meedoen aan een tv-programma. Of je bent gevraagd voor een interview. Daar wil je graag aan meewerken, want dat vind je leuk om te doen. Na je deelname blijkt het programma op internet te staan, en je dacht dat het alleen maar een (paar) keer op tv zou komen. Of je leest je interview later in een blad waar je nooit in zou willen staan. Daar had je niet op gerekend. Misschien vind je het over enkele jaren niet leuk meer om jezelf terug te zien halverwege je transitie.

Denk daarom goed na over wat je wilt bereiken met jouw deelname, maak goede afspraken met de programmamakers en voorkom teleurstellingen.

HANDREIKING CONTACTEN MET DE PERS

Lees vooraf onze ‘Handreiking contacten met de pers’. Met deze handreiking zijn we tegemoet gekomen aan de vragen die regelmatig worden gesteld met betrekking tot deelname aan tv programma’s en/of interviews voor de schrijvende pers.

De punten die in deze handleiding worden genoemd, zijn bedoeld als steuntje in de rug wanneer jij wordt benaderd om in een programma (radio of tv) of in een tijdschrift of dagblad te praten over persoonlijke zaken die raken aan transgender-, identiteits- en seksualiteitissues.

Deze handleiding is geschreven voor deelname aan programma’s bij een serieuze omroep en serieuze pers. Deelname aan luchtige en/of entertainment programma’s vraagt om een andere benadering. De belangen daarbij liggen doorgaans op een ander vlak. Bij deelname aan commerciële producties is het aan te raden tijdig een gesprek te voeren met een (juridisch) specialist op het gebied van media-en auteursrecht. Download: Handreiking contacten met de pers

home2