In Oproepen

Op woensdag 28 april organiseert IHLIA in samenwerking met Alex Bakker de workshop ‘Trans Erfgoed’.
Deze workshop bestaat uit een (online) sessie van ongeveer twee uur met maximaal tien deelnemers die zelf deel uitmaken van de trans gemeenschap.

In de workshop zullen allerlei aspecten van het verzamelen en beschikbaar stellen van transgendererfgoed worden besproken en bekeken. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat materiaal wordt weggegooid wat interessant kan zijn om te bewaren als erfgoed materiaal. Hoe kun je verstandig voor het (erfgoed) materiaal zorgen. Hoe maak je anderen attent op het historische belang. En ook waarop je moet letten wanneer je persoonlijk materiaal overdraagt aan een erfgoedinstelling. 

De workshop wordt georganiseerd in het kader van het project TRANS ERFGOED NL. Onderdeel hiervan is een tentoonstelling, die aankomende zomer bij IHLIA te zien zal zijn, met een overzicht van Nederlandse transgendergeschiedenis. De tentoonstelling wordt gecureerd door Alex Bakker die ook deze workshop zal leiden. De gebruikte methode van de workshop is tot stand gekomen in samenwerking met Rae Parnell.

Lijkt het je interessant om deel te nemen aan deze workshop?
Kijk op de website van IHLIA of op de Facebook pagina van het evenement.