In Buitenland, nieuws

Cavaria uit België maakt in opdracht van de Belgische overheid in hoog tempo gratis lesmateriaal om genderdiversiteit in het onderwijs bespreekbaar te maken. Een groot deel van dit materiaal is gratis verkrijgbaar op de website van Cavaria

Een paar weken geleden kwam de brochure Trans*@school uit, die antwoorden biedt op de eerste vragen van leerkrachten en scholen met een transgender leerling op hun school. Deze brochure is gericht op de begeleiding van transgender kinderen van alle leeftijden.

Op 18 september kwam er een lespakket uit over ‘Sam een jongen die een meisje wil zijn’ gericht op kinderen van 10-12 jaar. 

Al eerder is er lesmateriaal ontwikkeld bij het boekje ‘Gelukkige Vaderdag Silvie’. Een grappig en no-nonsense boek over transgender mensen voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer goed materiaal is te vinden op de website School uit de kast. Op deze website is zowel informatiemateriaal voor leerkrachten beschikbaar, als lesmateriaal voor leerlingen. Er is een goede uitsplitsing naar leeftijd.