In Transvisie

Van onze voorzitter:

Op 25 maart 2019 heb ik gesproken met Gender Clinic. Dit is een initiatief van Marc Bram Bouman, plastisch chirurg en Peter de Koning, zorgondernemer. De Gender Clinic valt onder de paraplu van Sandstep Healthcare. Daaronder vallen (op dezelfde locatie) ook algemene plastische chirurgie en orthopedische chirurgie. Gender Clinic wil een breed pakket aan genderbevestigende operaties gaan aanbieden.

Vanaf nu biedt Gender Clinic genderbevestigende operaties aan. Dit jaar is dat:

  • Mastectomie
  • Borstvergrotingen
  • Secundaire correcties (kleine hersteloperaties; 150x) op alle gendergerelateerde gebieden

Volgend jaar gaat men ook genitale chirurgie aanbieden. Geen darmvaginoplastiek, want die is te academisch van aard. Gender Clinic beschikt over eigen OK-ruimte en OK- en verplegend personeel. Men kan ook op zaterdag en in de avond opereren, dus flexibel.

Het chirurgenteam bestaat uit Marc Bram Bouman, Xander Bakker en Naomi van Hout.

Gender Clinic is gevestigd in Bos en Duin (tussen Zeist en Amersfoort), maar heeft ook een poli voor intakes in het centrum van Haarlem. Instroom van cliënten van alle psychologenpraktijken/GGZ-instellingen is mogelijk. Gender Clinic doet wel een check op het vooronderzoek. Gender Clinic doet dat niet zelf, maar laat dat door Mutsaertsstichting (Genderteam Zuid Nederland) en VUmc doen. In beginsel is dit een dossier-intake en alleen als er belangrijke vragen zijn, komt er nog een intakegesprek met een psycholoog. Zo niet, dan is de intake meteen bij de chirurg. De verwachting is dat de dossier-intake in veel gevallen voldoende is.

Vooraf en gedurende een behandeling wordt er contact gehouden met de verwijzende psycholoog en de psycholoog die de dossier-intake heeft gedaan en met de behandelend endocrinoloog.

Let op: op dit moment is Gender Clinic is nog in onderhandeling met verzekeraars over contracten. Dat betekent dat je vooraf nog individueel toestemming zult moeten vragen aan je verzekeraar. Voor de borstvergroting kun je niet bij je verzekeraar terecht, maar is er de subsidieregeling van VWS.

Contactgegevens: www.genderclinic.nl (deze website is nog in ontwikkeling) of 088-8910019.

Adres: Biltseweg 14, 3735 ME Bosch en Duin