In Medisch

De corona crisis vraagt veel van zorgverleners. Overal zie je niet-urgente zorg uitgesteld worden. Ook in de transgenderzorg. Dat zijn moeilijke maar begrijpelijke keuzes. Transvisie staat hierover in contact met de transgenderzorgaanbieders. Er zijn wat uitzonderingen, maar over het algemeen geldt:

  • alle operaties zijn uitgesteld;
  • groepsconsulten (in de GGZ) zijn uitgesteld;
  • herhaalrecepten voor hormonen worden gewoon verstrekt (aanvraag via telefoon of website);
  • voor complicaties na een recent uitgevoerde operatie of andere medisch urgente klachten is het nog steeds mogelijk om de polikliniek te bezoeken;
  • individuele consulten gaan soms wel en soms niet door, dat is erg afhankelijk van de zorgaanbieder;
  • als individuele consulten doorgaan, dan gaat het via telefoon of Skype.

Omdat de situatie snel kan veranderen geven we geen specifieke informatie per zorgaanbieder. Hou dus altijd de website van jouw zorgaanbieder in de gaten en bel ze als je meer wilt weten. Hieronder links naar de corona-informatie van enkele zorgaanbieders:

Bovengenoemde maatregelen zijn nodig om besmetting van patiënten en personeel in het ziekenhuis te voorkomen, maar ook om capaciteit vrij te maken om meer corona-patiënten te kunnen behandelen. Wij hebben daar begrip voor. Op dit moment horen we nog niet dat zorgaanbieders zelf teveel zieke medewerkers hebben, dus dat is gunstig. Hoe dan ook zal hierdoor de wachttijd in de transgenderzorg helaas verder oplopen.

Als jouw operatie is uitgesteld en/of je moet langer wachten op zorg, dan kan dat behoorlijk vervelend zijn. Mocht je je verhaal kwijt willen, dan kan je bij ons een gesprek aanvragen via gesprekken@transvisie.nl. We maken dan een bel/Skype afspraak. Helaas zijn we op dit moment niet te bellen via ons Informatiepunt.