In Transvisie

Op 29 september 2017 heeft Eveline tijdens een dag voor de vrijwilligers bekend gemaakt dat ze met ingang van 5 oktober 2017 stopt als voorzitter bij Patiëntenorganisatie Transvisie (het bestuur was hier al langer van op de hoogte). Eveline heeft zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor Transvisie en daarbij veel bereikt. Transvisie ziet haar dan ook met lede ogen gaan. Het bestuur is wel verheugd te kunnen melden dat Lisa van Ginneken haar functie als voorzitter gaat overnemen.

Hieronder delen we het bericht dat Eveline heeft gedeeld op haar Facebookpagina

‘Het hoge woord is er uit. Vanavond heb ik bij ons vrijwilligersoverleg aangekondigd te gaan stoppen als voorzitter van Transvisie. Per volgende maand zal Lisa van Ginneken het stokje van me gaan overnemen. In het voorjaar zullen ook Ruben en Jean vertrekken als bestuurslid. Elk afscheid is moeilijk, maar deze is echt met pijn in het hart. We hebben mooie dingen bereikt in de tijd dat ik deel mocht uitmaken van het bestuur, maar er is ook nog heel veel te doen.

Ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik naast mijn transitie niet hoefde te werken. Dus ik had veel tijd over om me voor de patiëntenorganisatie in te zetten. De situatie is nu veranderd. Mijn hobbyprojectje is langzaam een echt bedrijf aan het worden en gaat steeds meer tijd kosten. Quality time trouwens, want ik heb er geweldig veel plezier in. Ik hou van ondernemen, dingen creëren en bouwen. Het is alleen niet meer te combineren met nóg een (bijna) fulltime baan als voorzitter. En ik heb ook nog eens de vurige wens om een gezinnetje te mogen stichten.

Ik had me voorgenomen om de transgenderzorg beter achter te laten dan ik haar aantrof. Volgens mij is dat inmiddels wel aardig gelukt. Toch voelt het ook heel dubbel. M’n transitie is inmiddels een afgesloten hoofdstuk. Om niet elke dag toch nog met transities bezig te zijn is echt nieuw.

Bedankt voor alle mooie ontmoetingen, jullie verhalen, de leerzame ervaringen en dankbaarheid’.

Rest ons, als Patiëntenorganisatie Transvisie, Eveline hartelijk te bedanken voor haar inzet en een mooie toekomst toe te wensen. Lisa wensen we veel succes in de komende jaren als voorzitter van Transvisie.