In Transvisie

De curator van de failliete Psych Informa Instellingen heeft een zorginstelling gevonden die de transgenderzorg voort gaat zetten. Het is Compass GGZ B.V. Dit is een zorginstelling met diverse specialisten, psychologen en vaktherapeuten, waar onder ook specialisten op het gebied van genderdysforie. De voormalige cliënten van Psycho Informa hebben hierover een brief ontvangen.

Deze zorg gaat worden aangeboden in Utrecht. ‘s-Hertogenbosch en Nijmegen. Gestart wordt in Utrecht. Duidelijk is dat de psychologische ondersteuning kan worden geboden. De ambitie is om te gaan samenwerken met het VUmc.

Patiëntenorganisatie Transvisie is blij met deze nieuwe ontwikkeling. Echter er zijn nog wel veel onduidelijkheden zoals bijvoorbeeld het ervarings- en kennisniveau van de behandelaren, de doorverwijsmogelijkheden naar endocrinologen en dergelijke. Deze en andere vragen hebben we inmiddels aan Compass gesteld. Zodra we antwoorden krijgen zullen we dit uiteraard laten weten.

Compass GGZ heeft van de curator geen dossiers gekregen, dus voormalige cliënten van Psycho Informa die overwegen om zich bij Compass te melden, raden we aan om zelf hun  dossier op te vragen bij de curator als ze dat nog niet gedaan hadden. Zie de berichtgeving daarover op onze website https://www.transvisie.nl/

Compass GGZ B.V. is te bereiken op telefoon: 088- 033 27 02. Je krijgt dan direct een behandelaar aan de lijn. https://www.compassggz.nl/