In Cultuur

Hieronder staan een aantal culturele activiteiten die de komende periode georganiseerd worden. Bezoek deze pagina wat vaker, want nieuw aangemelde activiteiten worden steeds bovenaan deze pagina gezet.

Solovoorstelling van Mounir Samuel

Bij Podium Mozaiek komt Mounir Samuel met een solovoorstelling. Mounir Samuel is bekend journalist, politicoloog en schrijver van tien boeken, transgender, en een christen die bidt in de moskee. Zijn eerste solovoorstelling En toen schiep god Mounir speelt van 27 t/m 30 maart in Podium Mozaiek, Bos en Lommerweg 191, 1055 DT, Amsterdam. De voorstelling gaat over gender, geloof, geaardheid, vrijheid. Een hedendaags scheppingsverhaal, waarin Mournir op zoek gaat naar de geboorte van een nieuwe Adam: niet man of vrouw, maar mens.

Speeldata


State of Identity van Milan Gies.

Expo die zondag 17 maart wordt geopend en loopt van 18 maart tot 21 april.

Op een respectvolle manier legt Milan het moeizame en vaak pijnlijke proces van een gendertransitie vast. Hij focust niet op het man of vrouw zijn, maar op  de jongere en zijn zoektocht. De foto’s zijn iconisch en intiem tegelijkertijd, grijpen de kijker naar de keel en laten niet snel los.

De expo is een samenwerking van Melkweg Expo met de Fotoacademie en Fotolab Kiekie en vindt plaats in de MelkwegLijnbaansgracht 234a 1017 PH Amsterdam. Zie voor meer informatie de website van de Melkweg.