In Transvisie

Indrukwekkende biografische rollercoaster over het transitieproces van man naar vrouw

‘Doodgaan is minder erg dan niet te kunnen leven als de vrouw die ik diep van binnen ben.’ Van Martin naar Marieke, het is niet zomaar een stap om te zetten, vooral niet in een omgeving waar mensen oordelen en twijfels en angsten de kop op steken tussen verlangens en gedachten.

Het boek van Hanneke Dragtsma uit Heerenveen beschrijft de rollercoaster van het transitieproces van man naar vrouw. De indrukwekkende biografie ‘Terug naar Avebury – Dagboek van een transgender’ is vanaf 2 juni verkrijgbaar bij Uitgeverij Boekscout.

Korte samenvatting: Martin de Jong reist naar Engeland, waar hij symbolisch zijn mannenleven begraaft.Bij terugkomst begint een nieuw leven als de vrouw die hij zich altijd al gevoeld heeft. Om haar eigen weg te volgen, zal Marieke zich niet meer afhankelijk moeten maken van het oordeel van haar omgeving. Ze belandt in een emotionele achtbaan, op zoek naar zichzelf. In een aaneenschakeling van korte dialogen komen haar gedachten, twijfels, angsten en verlangens voorbij. Uiteindelijk reist Marieke terug naar de plek waar alles is begonnen.
Titel boek: Terug naar Avebury (Dagboek van een transgender)
Auteur: Hanneke Dragstma
Uitgever: boek.scout Soest
ISBN:978-94-022-3661-3
 
Het boek vanaf 2 juni 2017 te bestellen in de webwinkel van Boekscout