Mannengroepen          

De mannengroepen van Patiëntenorganisatie Transvisie zijn er voor mensen die als vrouw zijn geboren maar zich meer man voelen.

Heb je het gevoel dat je meer man bent dan vrouw, dan kun je terecht bij één van onze gespreksgroepen. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan. 

Ook kun je informatie krijgen over wat een transitie van vrouw naar man inhoudt. Onze groepen zijn zelfhulpgroepen. Dit houdt in dat je met andere bezoekers in gesprek gaat. De groepen worden begeleid door ervaringsdeskundige vrijwilligers.

Op twee plaatsen in Nederland organiseert Transvisie gespreksgroepen waar transmannen terecht kunnen: in Amsterdam en in Groningen. De informatie over Groningen staat op onze pagina Genderhome Groningen De informatie over Amsterdam staat hieronder

Achtergrondinformatie onder andere over het medische traject is te vinden op onze pagina Genderthema's. De informatie over films, boeken, folders en links staat op onze pagina Info. Op deze pagina staat ook een uitgebreide brochure voor mannen.

Mannengroep Amsterdam
De Mannengroep is er voor alle vrouw-naar-man transgenders. De mannen die de groep bezoeken zitten in verschillende stadia van omgaan met hun genderdysforie. Er komen mannen die korter of langer rondlopen met een gevoel van twijfel over hun identiteit en die willen onderzoeken wat de juiste weg voor hun is. Er komen mannen die niet twijfelen en al sinds lange tijd weten dat zij de mannelijke identiteit hebben. Er komen mannen die ergens in het traject van hun transitie zitten en behandeld worden door een genderteam en er komen mannen die hun transitie al lang en breed achter de rug hebben.
In de Mannengroep worden groepsgesprekken afgewisseld met gastsprekers, bijv. een plastisch chirurg of psycholoog. Partners, een familielid of vriend/in zijn welkom bij de groep.

Gegevens mannengroep Amsterdam

Regio Heel Nederland
Toelating Aanmelden niet verplicht
Doelgroep Transgender mannen vanaf 18 jaar
Plaats                           Amsterdam, Weteringschans 259
1017 XJ Amsterdam      
Wanneer Elke 4e zaterdag van de maand
Parkeren Parkeren achter Humanitas, Sarphatistraat 4, afgesloten parkeerterrein.
Van 14.15 uur tot 14.30 uur is er iemand aanwezig met de sleutel.
Duur 14:00 - 19:00 uur, inloop 14.00, start programma 15.00
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon Secretariaat 020 2050 914
   
AGENDA 2017

 

28 januari

Religie & spiritualiteit
gastspreker: Heleen Zorgdrager

25 februari
Groepsgesprek: seksualiteit
25 maart

 "Erachter komen wie je bent, is voor veel mensen een zoektocht. Wanneer je bij die zoektocht ook nog te maken hebt met een lichaam dat niet bij je past, kan dat voor extra onzekerheid zorgen.

22 april

groepsgesprek

27 mei
groepsgesprek
24 juni

Kleding
gast kledingstyliste Sylvia Kruissink

22 juli
Groepsgesprek
26 augustus
Jubileum mannengroep
23 september Vaderschap en kinderwens
28 oktober "Alles wat je altijd al wilde weten van een cisman, maar nooit durfde te
vragen."
(Cisman: tegenovergestelde van transman, iemand die zich man voelt en
met een mannelijk lichaam geboren is.)
25 november Gastsprekers: dr, van Loenen (plastisch chirurg) en dr. Milosavljevic (gynaecoloog)
23 december Kerstborrel

terug naar boven

(H)Erkenning
Als iemand ontdekt transseksueel of transgender te zijn, kan dit bij de partner en familieleden veel emoties teweegbrengen. Daarom is er speciaal voor partners en familieleden de werkgroep (H)Erkenning.


Mannen Homogroep
De Mannen Homogroep is er voor vrouw-naar-man transseksuelen die zich aangetrokken voelen tot mannen en dus homo- of biseksueel zijn. Transseksualiteit heeft niets te maken met seksuele voorkeur. Transseksuelen kunnen hetero-, homo-, bi- of aseksueel zijn, net als iedereen. Bij de Mannen Homogroep praten de deelnemers met elkaar aan de hand van verschillende thema's. Daarnaast is er tijd om met andere mannen ervaringen uit te wisselen of gewoon een praatje te maken. De Mannen Homogroep wordt incidenteel georganiseerd en is geen reguliere groep. De Mannen Homogroep komt bij elkaar in Amsterdam.  Stuur ons een e-mail voor meer informatie of opgave Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mannen Veteranengroep
Voor mannen die het proces van de transitie al een aantal jaren achter zich hebben liggen, wordt er incidenteel (geen vaste groep) een Mannen Veteranengroep georganiseerd. In deze groep wordt met elkaar gesproken over allerlei onderwerpen, zoals partners, omgaan met collega's, wat is een man, hoe ga je om met je verleden, etc.? De Mannen Veteranengroep komt bij elkaar in Amsterdam. Stuur ons een e-mail voor meer informatie of opgave Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.