Berdache Kind en Ouders          

Berdache is een zelfhulpgroep die zich met name richt op ouders van genderdysfore kinderen. Genderdysfore kinderen, of kortweg genderkinderen zijn kinderen die worstelen met hun genderidentiteit.

Berdache is ontstaan vanuit de behoefte van ouders om deze kinderen beter te begrijpen en te begeleiden bij het volwassen worden. Bij Berdache kun je andere ouders in dezelfde situatie ontmoeten. Zo kunnen wij elkaar steunen en onderling ervaringen en tips uitwisselen en helpen we elkaar bij het zoeken naar antwoorden op onze vragen. Onze groep is een zelfhulpgroep die wordt begeleid door ervaringsdeskundige vrijwilligers.

Achtergrondinformatie, een aantal antwoorden op vragen en informatie over professionele hulpverlening is terug te vinden op onze pagina genderthema's en onder de categorie genderkinderen. De informatie over films, boeken, folders en links staat op onze pagina Info. Op deze pagina staat ook een brochure. Wetenschappelijke artikelen zijn te vinden op onze pagina wetenschap. Er is daar een apart onderdeel voor kinderen en jongeren.

Bereikbaarheid
Ouders en belangstellenden kunnen mailen naar het secretariaat van Berdache: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met de contacttelefoon van Berdache. Berdache heeft een contacttelefoon voor ouders en anderen, die met een andere ouder van een genderkind willen spreken. Wij verzamelen informatie over genderdysforie, voor ouders, leerkrachten en anderen. We geven meer bekendheid aan het bestaan van onze unieke kinderen, met als doel om hun acceptatie in de samenleving te vergroten. De contacttelefoon wordt aangenomen door ouders van een genderkind. Het nummer is: 06 53 77 93 85

Ouders van volwassen genderkinderen kunnen terecht bij (H)Erkenning 

Forum Berdache
Speciaal voor ouders van genderkinderen hebben we een besloten forum voor en door ouders, waar over verschillende onderwerpen met elkaar 'gesproken' kan worden.
Om gebruik te kunnen maken van het forum moet je wel lid zijn van Berdache (hier zijn verder geen kosten aan verbonden). Voor meer informatie over het lidmaatschap van Berdache kun je mailen naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ben je al lid van Berdache, klik dan op het icoontje om gebruik te maken van het forum.

 

   

Ouderbijeenkomsten
Berdache organiseert elk jaar twee bijeenkomsten voor ouders van genderkinderen. Deze bijeenkomsten hebben een thema aan de hand waarvan ouders hun ervaringen kunnen uitwisselen. Op deze manier kunnen ouders van elkaar leren. Belangrijke dilemma's in de opvoeding van het genderkind komen aan bod. Onderaan deze pagina staan verslagen van ouderbijeenkomsten

Kinderdagen
Verder organiseert Berdache jaarlijks twee kinderdagen voor de genderkinderen zelf. De kinderdagen worden georganiseerd op een plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Er is een grote buiten- en binnenruimte. Kinderen kunnen elkaar zo op een ongedwongen manier leren kennen. Er is voldoende ruimte voor spel. Door samen te spelen ontdekken ze dat ze niet de enige zijn met een genderverhaal. Voor veel kinderen is het de eerste keer dat ze volkomen zichzelf kunnen zijn. Er zijn op deze dagen ook voor de ouders voldoende vrijwilligers aanwezig. Zij kunnen ook hun verhaal kwijt. Onderaan deze pagina staan verslagen van kinderdagen

Jongerenmiddag
Twee keer per jaar organiseren we een jongerenmiddag voor genderjongeren van middelbare schoolleeftijd (12 tot 18 jaar). Deze middag staat vooral in het teken van contact leggen met andere genderjongeren. Een deel van de dag vullen we in met een leuke, muzikale of sportieve activiteit. Daarnaast zorgen we dat er voldoende tijd overblijft om gezellig met elkaar in gesprek te zijn.

Familiedag
Eén keer per jaar wordt een familiedag georganiseerd. Op deze dag kunnen de broertjes en zusjes, opa's en oma's en andere belangstellenden meekomen. Deze dag is op dezelfde locatie als de kinderdag. Ook op deze dag zijn er niet alleen vrijwilligers voor de kinderen aanwezig, maar ook voor de ouders en grootouders. Op deze dag staat vooral het ongedwongen samen kunnen zijn centraal.

Agenda 2017

 Karakter

 Locatie

 Thema

26 februari oudermiddag Nijmegen  
26 maart kinderdag Amerongen
 
9 april
jongerenmiddag Otterlo  
11 juni familiedag Amerongen  
10 september kinderdag Amerongen  
8 oktober jongerenmiddag Otterlo  
5 november oudermiddag Nijmegen  

terug naar boven

Verslag Berdache Oudermiddag 9 november 2014 (terug naar boven)

 

 

Download de verslagen door op de afbeelding te klikken...

   
Verslag Berdache Oudermiddag 19 april 2015

 terug naar boven

 


Verslag Kinderdag Berdache op 23 maart 2014

 

   

Verslag Kinderdag Berdache op 21 september 2014

 

 

terug naar boven